yüksek güçlü cihazlara ait şebeke bağlantısı

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar, mesela yüksek güçlü cihazlar MR RÖNTGEN freze torna vs için Şebeke bağlantısı nasıl oluyor, aynen kücük cihazlarda ki fiş ve prizler mi kullaniliyor yoksa daha özel prizler fişler prizler mi kullanililiyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bir de UPS prizindeki cıkıntı kısmı nedir? yani UPS prizlerinin icinde kücük bir bar var prize dik saplanmıs nedir o ? hep görürüz de ne oldugunu hiç düsünmemisim demek ki:)
 
topraklama diceksiniz ama topraklama nodu da var bu prizlerde iki tane mi topraklama oluyor ayrı ayrı ?
 
arkadaşlar, mesela yüksek güçlü cihazlar MR RÖNTGEN freze torna vs için şebeke bağlantısı nasıl oluyor, aynen kücük cihazlarda ki fiş ve prizler mi kullaniliyor yoksa daha özel prizler fişler prizler mi kullanililiyor

Dağıtım panolarında makina prizi tabir edilen 16A-32A trifaze prizler vardır. 80A ve üzeri için panolarda kompakt şalter kullanılır. Ayrıca yük üzerinde de uygun amperajda şalter mevcuttur.
İç tesisat yönetmeliğimize Normal priz tarifine göre priz linye kesiti 2,5mm2, monofaze priz gücü hesaplarda 300W trifaze 600W'tır.Monofaze Priz sigorta değeri 16A özel linyede 20A'dir.
 
Son düzenleme:
UPS fişlerinde de o pimin gireceği delik vardır. UPS fiş yerine normal fiş kullandığımız için farkı haliyle anlamıyoruz. Amaç şebeke fiş ve prizi ile farklı olmasını sağlamaktır. Topraklama ile irtibatlıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst