Xenon Far Arızası

harika32

Üye
Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
137
Puanları
1
Yaş
63
Değerli arkadaşlar,
2008 opel sahibiyim. Aracımda orijinal zenon far mevcut. Aracı yaklaşık 8 ay kadar önce aldım. Ama aldığımdan bu güne kadar sol far bazen hemen yanmakta bazende 8-10 defa anahtarını açıp kapattıktan sonra yanıyor.Arıza hakkında fikri olan arkadaşlar varsa lütfen bilgi verirse çok memnun olurum.
 
kardeş saten 2 zenon farlar için piyasadaki zenon farlarda her bi far için tek bir zenon motoru kullanılıyor yani anlıyacagın sag farın için bi zenon motoru sol farın için bir motoru bulunuyor bu motorlar üküden aldığı enerjiyi yükseltmeye yarıyan elemanlardır birde bu iki motoru sizin far kolundan gelen sinyalle kontrol eden röle vardır sizin yapacagınız ilk önçe sol farınızın kaplosunu takip edip motorunu bulmak sag farınkinide bulup bi ikisinin yerini değiştirmeniz saten soketli çok kolay bi işlemdir bu işlem ile sol farınızın motorunda arıza olup olmadığını bulabilirsiniz aynı işlemi zenon ampüleri içinde yapıp onlarında sağlamlık kontrollerine bakabilirsiniz saten bunlardada bişey yoksa iki zenon motorlarını kontrol eden rölede olabilir. (biraz çok çene yaptımya kusura bakmayın anca toparladım)
 
yerlerini değiştirerek sorunu tesbit etmek engüzeli.
 
ancak dikkat edin. farlar açıkken müdahale etmeyin. yüksek voltaj mevcut 23kv civarında
 
Arkadaşlar benzer bir sorun bendede oluyor du yeni bir konu açmak yerine burdan devam etmek istedim.Sorunum şu aracımda orjinal olmayan tek devreli zenon var ve bir tanesi zaman zaman yanmıyor ampulleri ve uçları değiştirdiğimde değişen taraf yani türkçesi soldakini sağa aldığımda o taraf gene zaman zaman yanmıyor bazen dokununca yanıyor vs oto elektrikçiye gittim oda çözemedim en son ampuller ömürlerini tamamlamış dedi sizce ne yapmam lazım?
 
soketleri kontrol edin arkadaşın dediği gibi yapılacak en doğru hamle diğerini söküp o tarafta denemek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,817
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst