Siemens Bulaşık Makinası E4 arızası

Katılım
29 Ocak 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
İyi çalışmalar arkadaşlar bende teknik servis personeliyim iklimlendirme üzerine bi konu hakkında sizlerden yardım almak istiyorum evimdeki siemens marka bulaşık makinesi bundan yaklaşık 3 veya 4 ay önce programlayıp çalıştırmaya başladıktan sonra programın bitmesine son 35 daki kala musluk ışığını yakıp sonrada birden kalan süreyi sıfırlayıp makina duruyordu ben su almıyor diye su girişindeki solenoid vanayı kontrol ettim açıp kapıyordu zamanla üşendiğimden bu arıza tekrarında bende peşinden bardak programına alıp 35 dakikalık kısa programla tekrar yıkayıp işimi görmeye başlamıştım ( bardak programında 35 dk lıkta arıza vermiyordu ozaman ) yaklaşık bir ay önce makina komple arızaya geçti programlıyorum start yapıyorum ama hemen E4 veriyor ilk zamanlarda E4 veriyormuş ama bana hiç denk gelmemişti eşimde bilmediği için bana söylememiş şimdi ne yapacağım lütfen bilen biri bana E4 arızası hakkında yardımcı olursa çok sevinirim tekrar iyi çalışmalar dilerim iyi günler
 
Bosch SMS Serisi Bulaşık Hata Kodları

Diğer hata kodları gibi bu tarafından genel halk için bulaşık makinesi tamircileri ve olmayan için yazılmış Bosch ve teşhis rutinleri kullanıcı adına yetki belirli bir düzeyde varsayıyorum. Biz size, ancak, yine de kendi yararları üzerinde her arıza araştırmak gerekir oylandı hatanın mahiyetini belirlemede size yardımcı olmak için denemek için bazı notlar ekledim. Bir bulaşık makinesi teşhisini konusunda daha fazla yardım ve tavsiye için lütfen bakınız bu linkten kılavuzu bulma bulaşık arıza başlamadan önce.
Bu bulaşık makinesi ile ilgili faylar etrafında Bilgi iyi oldukça kabataslak Bosch daha kazanılmış ve arıza kodları da dahil olmak üzere herhangi bir bilgi, erişimi olan diğer insanlar üzerinde daha fazla koruyucu olmayabilir.
Herhangi bir kontrol ediniz Bosch bulaşık önerilen belirli model ve üretim kodu veya seri numarası kullanım için uygundur yedek. Herhangi bir yedek parça uygunluğu konusunda emin değilseniz size çamaşır makinesi için doğru yedek parça almak emin olmak için sormak lütfen. , Tahmin veya yedek kullanılan birkaç farklı alternatif bileşenleri olan aynı model numarası ile seri üretim üzerinde değiştirilebilir olarak kabul etmeyiniz.

E01 Güç modülü hatası!
Tüm kodları E01, E02, E03, E04 ve E05 tüm güç modülü arıza olduğunu göstermez.
Bu modüllerin çalışabilmesi için yapılandırılmış olması gerekir gibi sahibi tarafından tamir edilebilir bir arıza değildir, aşağıdaki bilgileri not bakın.
Bildiğim kadarıyla biz farkında birçok model olarak Bosch veya bu, DIY veya bu aletleri için üçüncü taraf onarım olasılığını ortadan kaldırmak için bu şekilde kurulacaktır.

E06 Kapı anahtarı arızası
Bu hata kodu genellikle ne diyor yapacak ve kapı anahtarı, kapı kapalı ve kilit meşgul olup olmadığını söylemek için kullanılan bir, hatalı olduğunu söylüyorum. Ancak, bu dizi Bosch bulaşık makinesi de zaman ve bu bir neden olabilir zaman kırık kolları olsun, bir yaygın olarak kullanılan bulabilirsiniz Burada kapı kolu .

E07 Kurutucu fanı arızalı
Aslında bu hata kodu devletlerin bazı modellerde kurutma fanı için kullanılan kurutma fanı, hatalı veya herhangi bir nedenle faaliyet değildir.

E08 Isı pompası küvet içinde çok düşük bir su seviyesi tespit etti
Mantıklı diğerleri olduğu gibi ısı pompası tarafından biz su ısıtma elemanı varsayalım. Yeni bir ısıtma elemanı almak için ucuz bir öğe olmayacaktır ve onlar serisi içinde üretim için oldukça spesifik ve o doğru eleman için bize danışın daha iyi olduğunu varsayın.

E09 Isıtma devresi hatası
Yukarıdaki gibi, bu büyük olasılıkla termistörler Aşağıda kendi hata kodları var gibi ısıtma elemanı ile ilgili bir sorun olacak.
E10 Isı pompası büyütülüyor
Bu bilinmemektedir ancak bu tespit edilebileceği tek mantıklı yolu göründüğü gibi bulaşık makinesinde bir anlık ısıtıcı suyun zayıf akım belirtmek gibi görünüyor Oldukça nasıl bulaşık duyuları. Bu ısıtıcının içine ısıtıcı suyun doğru akışını engelleyerek, başka bir şekilde bloke kireç veya, ile tıkanmış olduğunu zannedebilir. Su bir zayıf akım elemanı ısınmasına ve başarısız olmasına neden olabilir.

E11 NTC termistör hatası
Bu hata kodu hatalı olmanın termistör veya kablo neden olabilir.

E12 Kullanılmıyor
Görüntüleniyorsa mühendisi isteyin.
Çok yüksek

E13 Sıcak su giriş sıcaklığı, daha büyük 75 ˚ C
Bir sıcak su kaynağına bağlı ise genellikle görülen, değilse bir sensör veya kartı hatası gösterebilir.


E14 Reed switch akış sensörü hatası
Bu parçalar için bize danışın, ancak biz bu hata kodu görüntülenir eğer bir meslek mühendisi almanızı öneririm lütfen.
Baz

E15 Su
Baz Float sensörü aktive edilmiştir. Bir sızıntı varsa, bu hata kodu basitçe tekrar görüntülenir, baz boşaltmak ve forumlarda birçok kez belirtildiği bulacağı gibi bulaşık yeniden deneyin ama, sen sızıntısı nedenini bulmak gerekir.

E16 Giriş valfi arıza
Bu genellikle başarısız olan bir su giriş vanası neden olacaktır gelen su eksikliği, işaret eder.
Bosch bulaşık giriş valflerinin ucuz değildir ve çoğu oldukça benzersiz Bosch , kullandığımız popüler SMS vanasıdır bu biz doğru su vanası tespit böylece ancak, bulaşık makinesi plakasındaki ENR numarasını bize danışın ve var Bulaşık makinenizi için.
Çok yüksek

E17 Su seviyesi - akış sensörü
Bulaşık makinesi, nedense bir taşma tespit etti ve bu hata kodu aracılığıyla bildiriyor. Bu hata kodu görüntülenmesine neden olabilir gibi akış sensörü notu vardı.
Vanası - çok düşük

E18 Su seviyesi
Yukarıda sadece ters olarak, makine yeterince su ile dolu değildir ve bu suyun valf tarafından neden olabilir.

E19 Kullanılmıyor
Görüntüleniyorsa mühendisi isteyin.

Pompa arızası dolaşan

E20 Sargı direnci
Elektronik kontrollü bir kısa ya da ana sirkülasyon pompası veya makinenin ana motor sarma bir mola algıladı.

E21 Sirkülasyon pompası tıkanma
Bu, bulaşık makinesinin ana motor bir tıkanma ya da bir zayıf su akışı tarafından neden olacaktır. Bu bir kondansatör arızası veya diğer nedenlerden dolayı neden olabilir.

E22 Kullanılmıyor
Görüntüleniyorsa mühendisi isteyin.

Drenaj pompası arızası
E23 Sargı direnci
Kontrollü drenaj pompası kablo bir mola veya kısa algıladı. Bu bulaşık makinesi çoğu kullanın Bu pompa ucuz uyumlu biridir.

E24 Tahliye filtreleri tıkalıysa
Filtreleri temizleyin. Bulaşık makinenizin filtreleri temizlemek için genel talimatlar mevcuttur buradan .

E25 Drenaj pompası bloke veya pompa kapağı eksik
Hata kodu, bloke drenaj pompası, anlaşılacağı gibi bu, yukarıda ya neden olabilir.

E26 Su anahtarı arızası


not:google translette

ı
 
anlattıza göre büyükbi ihtimalle bompa motorunda bi sıkıntı olabilir pompa motorunu deiştirirseniz sorununbiticeine inanıyorum
 
Çok teşekkür ederim arkadaşlar işime öyle bir yaradıki notlarınız iyi çalışmalar dilerim
 
kolay gelsin bende bosch sms serisi bul.mak. var. e14 hatası verdi. reed switch akış sensörü arızası yazıyor, bu parçayı nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Fenomen E09 arızasının anlatayım.
Alman üretimi olanlarda E09 arızası 2. yıldan itibaren başlar. Önce garantiden değişir, sonra nanik.
3 yıl önce bu motor değişmiş ama arıza devam.
Bilinen birşey, en pahalı parça ve Siemens için ekmek kapısıdır E09 arızası.
100 dolar civarı masrafı vardır. Ben ödedim, herkes öder.
Vestelin başlangıç ürünleri sıfır 200 doların hayli altındadır. Cillop gibi de yıkar.
Bosch Siemens'te takılan yedek parça da arıza yapar belki 1 yıl bile dolmadan ve elemanın kararıyla garanti dışı kalır.
Bana göre Türkiye pazarı için yapılır bu. Bantlarda cihazın gideceği ülkeye göre parça takılır. Bakanlık da parça denetimi yapmadığı için en adi parçayı takar Bosch Siemens. Bunu ABD, Kanada'ya yapamaz. Zaten sobelendi Almanlar orada.
Kısaca, Bosch Siemens bulaşık makinesi kazığın alasıdır, uzak durulmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst