X Ekseninde 2 Motor Kullanınca Slave Ayarı?

Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Arkadaşlar CNC Fräsmaschinen und Graviermaschinen, CNC fräsen für Profis und Hobby Fräse CNC Technik sitesindeki 720 kodlu sisteme benzer bir ünite yapmayı planlıyorum. X ekseninde 2 motor bulunuyor. Mach 3 üzerinden paralel porta bağlı breakout board ile driver lara bağlantıyı yapacağım. Ancak 4 eksen şeklinde değilde (X1 X2 Y Z) 3 eksen olara sisteme tanıtsam X sinyallerini X1 ve X2 olarak (X1=X2) vermek mümkün mü? aksi takdirde 5. eksen gerekecek oda sorun yaratıyor.
 
Tek sürücü ile 2 motor süren servo sürücüler var.
 
Merhaba;

eğer ev kullanımı icin ve endüstriyel olmayan bir makina yapacaksanız ilk etapta tek step sürücüye 2 motor bağlamayı düşünebilirsiniz.Güç ayarlamalarını doğru bir şekilde yaptıktan sonra tabiiki.

Bunun yanında Mach3 programında istediğiniz bir ekseni slave olarak tanıtabilirsiniz. Fakat bu da size slave motorda fazladan ısınma olarak geri döner.

İhtiyacınız olabilecek her türlü Mekanik ve elektronik malzeme icin sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 
Aslında kastettiğim tek sinyal iki ayrı driver'a nasıl verilir mach3 üzerinden slave ayarı yapmak istemiyorum
 
Aslında kastettiğim tek sinyal iki ayrı driver'a nasıl verilir mach3 üzerinden slave ayarı yapmak istemiyorum

Tek sürücü 2 motor uygun olmamaktadır. 2 motor 2 sürücü kullanıp x1 ve x2 sürücülerini paralel bağlaman gerekiyor. Motorları verdiğin linkteki resimdeki gibi Y ekseni yönünde bağlarsan sorun yok. Ama X ekseninin kafalarına bağlamak istersen yani X ekseninin 2 adet motorunun milleri birbirine bakarsa haliyle biri sağ dönerken birinin sol dönmesi gerekecek. O yüzden bir motorun dir kablolarını diğer moturun dir kablolarına göre ters bağlaman gerekecek.

Kolay gelsin
 
Motorlar tek mil üzerindeyse yapmak istediğin master/slave axis değil GAUNTRY axis diye geçmektedir.2 motor ve 2 sürücü gerekir
 
Mach-3 de slave ayarı için izlenecek yol ;

Öncelikle konuya biraz değinmek istiyorum Slave ve Master sürücü kavramı genellikle büyük makinalarda tek motor ve sürücü tahrikinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılır , Mach 3 proğramı tasarımcıları temelde çok karmaşık olan 2 motora aynı anda puls gönderip aynı tur sayısında aynı hızda ve aynı ivmelenmede çalıştırabilmek için Slave ayarları menüsünü prorama eklemişlerdir. Şimdi bu özelliğin kullanımına geçecek olursa Mach-3 proğramı açıldıktan sonra Yukarıdan config menüsünde slave to configure sekmesine gelelim karşımıza küçük bir diyalog kutusu gelecek ve sol üst köşede None sekmesi işaretli olacaktır. Burada sorulan şey hangi ekseni hangi eksenle birlikte çalışacağıdır. Sol tarafta X kutucuğunu işaretlersek sağ taraftada X motoruyla aynı anda hareket etmesi gereken diğer motoru seçmemiz gerekir örneğin bu A olsun ; bunun anlamı şudur X eksenindeki motor ile A eksenindeki motor aynı anda aynı hızda ve aynı + veya - ivmelenmeyle hareket etsin. Bu işlemleri yaptıktan sonra sürekli aynı makina ile çalışılacaksa makina ayarlarını kaydetmeniz gerecektir bunun için ise View menusu altında Load screen menusu ile kaydediniz. Bir sonraki açılışta proğram default olarak başlayacağı için tekrar tekrar aynı işlemi yapmamıza gerek kalmayacaktır. İşinize yaraması dileğiyle kolay gelsin...
 
View menusundeki Load Screen ekran yükleme seçeneğidir. Ayarları kaydetmek için Config > Save Settings seçilmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst