x/5 sayaç faz yönu

harun27

Üye
Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba,

X/5 sayaçta faz yonunun ters olması aktif ölçüm değerini etkilermi ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Faz sırası ters olduğnda ekranın altındaki işaterlerin tamamı yanıp söner. Bu durumda da o anki sarfiyatta endüktif veya kapasitif tüketim olduğunu anlayamayız. Tek zararı budur.
Bir de çok eski x5 sayaçla endüktif-kapasitif tüketimleri yanlış hanelere yazmakta idi. Yeni üretimlerde bu sorun yok.
 
kesinlikle etkilemez her türlü işler:)
 
Arkadaşlar.
Soruyu soran arkadaşımız faz yönünün ters olması durumunda sormuş.
Bir sayaçta giriş çıkışlar yer değişirse sayaç ters döner diye biliyorum. Yeni sayaçlarda ters dönme olayı olmayacağına göre sayaç yazmayacaktır.
Haa.. diyeceksinizki dijital sayaç. Olsun dijital sayaçta da, X/5 sayaçtada giriş çıkışlar yer değişirse harcanan gücü göstermez.
Faz sırası değilde faz yönünü sormuş.
 
Faz yönü derken, akım trafosundan gelen akım uçlarının yönü denmek istenmişse, sn. ŞEF'in dediği gibi eksik yazar sayaç. Biz bu detayı atlamışız.
 
Merhaba,

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Ben, faz sırasını kasetmiştim.
 
her hangi bir orun olacağını sanmıyorum ama og. bağlantısında enerji dağıtım şirketleri kendileri kontrol ediyor zaten. faz sırası cihazı onlarda mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst