wireless pic haberleşme

firefox

Üye
Katılım
28 Nis 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim;
ben pic ile bilgisayar arası wireless olarak veri iletişimi yapmak istiyorum.örneğin wireless olarak step motor sürme ya da sıcaklık bilgisini bilgisayara aktarmak istiyorum.Bir de arkadaşlar matlab de ara yüzü tasarlamam lazım kontrol edebilmem için.bununla ilgili her çeşit kaynağa ve fikirlerinize açığım.şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Pic ile seri veya ethernet üzerinden haberleşebiliyorsan, bunu wireless'a çevirebilecek ara parçalar piyasada mevcut
 
evet arkadaşlar bilgisayarımızın wirelessinden başka cihazlar yönetebilirmiyiz????  ::) veya ara parçalar varsa bunların isimleri nelerdir. nasıl kullanılır??????
 
Seri, usb veya ethernet üzerinden çalışan cihazları, telsiz (wireless) olarak yönetebilirsin. Araya çevirici donanımlar koyarak bunu yaparsın.

Neyi neye cevirdigine göre araya gelen cihazların adı değişir. Örneğin bilgisayarın wireless etherneti üzerinden RS485 seri haberlesen bir cihazı haberlestirmek istersen, bu cihaza "ethernet-RS 485" cevirisi takarsın ve cihaz, ethernetten bağlanılabilir hale gelir. Sonra bu çeviricinin ethernet kısmına, "telsiz-ethernet" çevirici takarsın. Böylece bilgisayardan, seri portu olan cihaza erişebilirsin.
 
firefox aynı sorun bende de war,pc aracılığı ile pic ile wireless üzerinden veri göndermem gerek.senin konunun aynısını bende açtım ancak senin konuya werilen cewaplar çok sınırlı olmuş.daha detaylı bilgi bulabildiysen benimle paylaşır mısın?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst