PIC ile WEB üzerinden Kontrol

aslan1988

Üye
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Değerli arkadaşlar;

Öncelikle hepinize selamlar. Ben PICPROJE ailesine daha henüz katıldım. Dönem sonu projem hakkında yardımınıza ihtiyacım var. İnternette nekadar araştırdıysam da verimli bir konu bulamadım. Dilerseniz konu hakkında bilgi vereyim;

Konumun adı : Web Üzerinden bir lambanın (en basit bir şekilde) yakıp söndürülmesi. Bu sırada lambanın durumu da (yanık - sönük) görüntülenecektir. Bunun için herhangi bir bilgisayar kullanılmayacaktır. Modeme bağlı olacak devre kontrol gerçekleştirilecektir. Konu hakkında Umut KAZANÇ adlı kişinin dökümanlarını buldum ancak onları derlerken hata oluştu. Bunun üzerinde MikroC programının HELP dosyasında bulmuş olduğum devreyi kurarak sistemi denemeye karar verdim. Ancak devreyi kurmuş olmama rağmen herhangi bir sonuç elde edemedim. Ekte bulunan dosyada devreyi kurarken geçtiğim aşamalar, yaptığım değişiklikler, kaynak dosyalar ve resimler bulunmaktadır. Ben yinede burada kısa bir özet geçerek size anlatmaya çalışayım..

Devreyi ilk olarak Elektrovadi adlı site üzerinden Serial Mikro Ethernet Board' satın alarak kurmaya başladım. Bu devre üzerinde ENC28J60 entegresi ve RJ45 girişi bulunmaktadır. Benim araştırmalarım sonucunda bordun temel amacının gelen veriyi seriye çevirmek olduğunu öğrendim. Ardından 18F452 PIC' i ile 74HCT08N Kapı entegrelerini kullanarak devreyi ekteki resimde göreceğiniz şekilde kurdum. Ardından MikroC programının HELP dosyasından almış olduğum örnek kodları, sadece ip numarasını değiştirerek (192.168.1.60 yazan ip numarasını airties modem kullanıyor olmamdan dolayı 192.168.2.20 olarak değiştirdim) derledim ve hatasız bir şekilde hex uzantılı dosyayı oluşturdum. Ardından iletişim için port açılması gerektiğini öğrendim ve modemimin içinde 192.168.2.20 nolu ip'ye 80 portunu yönlendirdim. Tüm bu işlemlerden sonra ENC28J60 entegresini 3.4V ile, PIC ve 74HCT08N entegrelerini 5V ile besledim. Modem ile aygıt arasına ethernet kablosunu taktım ve ağa wireless ile bağlı bilgisayarımdan adres çubuğuna 192.168.2.20:80 ,192.168.2.20:80/t, 192.168.2.20:80/s yazarak bağlantı kurmaya çalıştım ancak herhangi bir sonuç alamadım. Ayrıca modemimin yerel ağ sekmesi yerel ağa bağlı olan aygıtların ip ve mac adreslerine baktım ancak kurduğum devrenin ip ve mac adresini burada göremedim. Hocalarımızdan bile yardım alamaz duruma geldim.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi çalışmalar..
 
Dosyaların bulundugu link kırık galiba.bide port numarası 4 basamaklı olması gereke bilir.192...li ip adresleri lan ip adresi aynı modeme baglı bir bilgisayardan girmelisin öyle yapmışsındır herhalde.
 
bende hemen hemen aynı şekilde yapmaya calıştım fakat sonuç alamadım.
 
Umut Beyin Dökümanlarını bende inceledim.Galiba Wan Ip kısmını atlamışsın.Bende DVR ayararını yapıp internet üzerinden izleme yaparken Wan IP adreserini kullanırdım.Birde yönlendirme olayı var onu yapmışsın zaten
 
192 ile başlayan adresler aynı ağ (local) ağ içindeki bir cihaza ulaşmak için geçerlidir.Bu adres ile net üzerindeki cihaza ulaşamazsınız..Net üzerindeki cihaz ulaşmak için Wan IP 88 ile başlayan adres kullanılır.
 
Kontrol devresini sen mi yaptın yoksa hazır mı..?
 
Merhaba
Bende internet üzerinden pic kontrol etmek istiyorum. elektronik devrenini epromunda görselprogramı yükleyip ordan programı çaırıp kontrol etmek istiyoyrum. bu konuda yardımcı olabilirsmisniz
 
Merhaba,soruyu yanlış anlamış olabilirim,sistem kontrolü web üzerinden derken web sitesinden mi?kastediliyor yoksa internet aracılığı ile PC ile çok uzak mesafedeki bir sistemin kontrolü mu kastediliyor?Eğer PC ve internet aracılığı ile sistem kontrolunu istenirse şöyle gerçekleştirilebilir.PIC'li bir röle kontrol kartı bu sistemi kontrol edebilecek PC için yazılmış bir ara yüz programı ile PC ile kart haberleşmesi yapılır.Daha sonra kartı kontrol eden PC'ye uzak masaüstü programı ile bağlanıp(timvivır gibi)PC kontrolü yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst