Wintr Scada & Panasonic OPC Server

cabbar27

Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
36
Şimdiden ilgilenen , en azından okuyan herkese teşekkür ederim.
Wintr Scada programını indirdim. Elimdede 1 Adet FP0R Plc RS232 serial haberleşmeyle
pc ye bağladım yoğun çabalar sonunda güzel basit bir proje yaptım. Sistem sandığımdan güzel taşlar yerine kalıp gibi oturdu.
AMA
1-realitede bir proje yapmaya geçildiğinde
Wintr ...$ para
FP opc server ....$ para
= yüksek maliyet
2- RS232 ile haberleşme yaparken Y0 çıkışına bağlı kontaktör çektiğinde haberleşme kopuyor. Zaten tam bilmiyorum ama ethernet ile mewtocol serial ile mewtocom protokollerini kullanıyor.
SORULARIM.
opc kullanmadan direk haberleşebilirmiyim.
haberleşmede ethernet portu kullanırsam haberleşmede sıkıntım (kopma) gidermi?
diyelimki haberleşme koptu nasıl retry yapıp tekrar bağlanabilirim. (otomatik olarak)
Veya boşver bunları şu skadayı kullan diyebileceğiniz bir başka skada varmı.?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba bende de aynı plc var ve bende aynen senin gibi PC ile bağlantı yaparak içerikleri okumaya çalışıyorum. Öncelikle bağladığın Rs232 kabloyu blendajlı kullan. sonra bu blendajı temiz bir toprak hattı ile birleştir. Mümkünse enerji hatlarından uzak tut. Mesela herşeye rağmen kopmalar devam ediyorsa Try catch blokları içerisinde sordu yaparak Ex i yakaladığın an portunu kapat ve tekrar açarak bağlantı dene.
Birde bağlantıyı nasıl yapabildin, bizimle paylaşırsan çok memnun olurum. Ben halen sorunlar yaşıyorum da. En azından bir DT yi okumayı başarsam içim rahat edecek ama.
 
Kardeşim inşallah görsel bir anlatim yapmak istiyorum.
hazırlıyorum Biraz sabir edersen.
 
Rs 232 iletişimi endüstriyel sistemler için uygun değil, zira plc gnd'si ile pc'nin gnd'si bu bağlantıda birleşir. Bir hata olduğunda pc ve plc birlikte yanabilir. Kontaktör çekince haberleşmenin kopması rs232 için normal'dir. Zira emniyetli bir iletişim değil. SUN01980'in önerisi durumu düzeltebilir. Ethernet portu kullanırsanız problem çözülür.

Panosonic için yakında driver hazırlayacağız. OPC ve Scada için ayrı ayrı ödemeler maalesef maaliyeti artırıyor.
 
Panasonic(Nais) plc'ler için WinTr scada'ya Mewtocol protokolü eklendi. Artık opc kullanmaksızın WinTr Scada ile panasonic plc'ler ile haberleşebilirsiniz.
 
Bence sırf Türk yazılımına destek için alırdım siemense o kadar paralar ödeniyor. Türke gelince o para bu para. Yabancıda sorun yok.
Ucuz Scada mı var? Fultek zaten ucuz bir yazılım ve Türk. Destek çıkılsın ki daha çok gelişsin yurtdışında fuarlar vs. dahada tanıtılsın. Türk yazılımlarına destek verilirse başka Türk yazılımları üretilir ve olanlar daha çok satılır bunlar birbirini tetikler.
 
Panasonic(Nais) plc'ler için WinTr scada'ya Mewtocol protokolü eklendi. Artık opc kullanmaksızın WinTr Scada ile panasonic plc'ler ile haberleşebilirsiniz.
Sayın fultek_salih söylediğinizi denedim ama yapamadım ilk aşama olarak ddt 1008 adresinden bilgi alıcam wintr de eğitim videolarında anlatılanları uyguladım ama olmadı yardımcı olurmusunuz.
 
Timuçin Çelik teşvik edici sözleriniz için teşekkürler. Port ayarlarını doğru yapmışsanız geriye bir şey kalmıyor. Datanın adresini yazmanız yeterli. Savior firmasına bir sorun. Benim aklıma gelmeyen bir şey söyleyebilirler.
 
arkadaşlar Win Tr scada programını kurdum ama hata veriyor
form oluşturulurken bir hata oluştu yazıyor , yazıcı hatası vs..
program açıldıktan sonra kapanmıyor ,
 
arkadaşlar wintr scada ile s7200 ü resimdeki kabloyla haberleştirebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • USB-PPI-Optical-Isolated-PLC-Programming-Cable-For-font-b-Siemens-b-font-S7-200-PC.jpg
    USB-PPI-Optical-Isolated-PLC-Programming-Cable-For-font-b-Siemens-b-font-S7-200-PC.jpg
    45.1 KB · Görüntüleme: 11

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst