Mewtocol Com Adres Yapısı

cabbar27

Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
36
iyi günler.
Sorum şu
1-panasonic pLC ye bağlanırken dışarıdan bağlanan sistem için (HMI Scada vs) rs232 serial portundan bağlandığında veya ethernet portundan bağlanıldığında adres yapısı değişiklik göterirmi
mesela R0 için örneklersek nasıl olması gerek.
2- Vb ile PLC içindeki adreslere erişebilirmiyiz mesela yine rs232 serial com1 portu üzerinden R0 rölesine true atamak istiyorum.
bunun için PLc ile Vb arasındaki protocol yine mewtocom'mu olacak?
Kısa bir açıklama yaparsanız memnun olurum.
Amacım FP OPC server kullanmamak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Mewtocol haberleşmesinde R,DT,X,Y, vb. adresleri direk olarak yazılmaz.RD (Read Data)WR(Write Data) RCS(read contact single)WCS (write contact single) gibi isimler kullanılır.

VB ve diğer programlar ile plc ye ulaşabilirsiniz.Ve evet Mewtocol protokolünü kullanmanız gerekmektedir.

Ekte hyper terminal üzerinden Panasonic plcye Mewtocol protokolü ile yapılmış sorgulama örneğini ve protokolle ilgili pdf dökümanını bulabilirsiniz.

Kolay gelsin
 
Şimdi geldik Zurnanin en son deliğine!
Birkaç gün uğraştıktan sonra Hyper terminal ile ilgili birşeyi atladığımı farkettim.
Hyper terminal ile panasonic plc ye bağlanırken arkadaşlar dikkat etsin özellikle USB portunu kullanmayın çünki panasonic FP0R Plc ile bu işlemi yapacaksak tüm diger modellerdede com veya tool portu kullanmamız gerek.
usb kablosuyla bağlandiğimizda virtual port oluşuyor tabi bunun haberleşme yapısı çok farklı oluyor. Bu yüzden saatlerce kedi gibi cırmalayıp duruyoruz. Bu arada bit set işlemlerini yaptım. Start Stop Vs Vs işlemleri hyper terminalden gerçekleştirdim Teşekkürler.
Ama işte! Bunu Vb ye nasıl uyguliycam hiç vb altyapim yok.
 
Basic kısmını bilmem ancak şöyle anlatayım ben C# altında MEWTOOL ile bağlantı kurmayı Okuma ve yazma şeklinde başardım. Zaten benimde bir projem var ve onda bu bağlantı şart. Neyse biraz daha ilerleme sağladığım anda zaten hemen paylaşım vericem.
 
kolay gelsin Sun011980; kardeşim
elimde panasonic fp0r c14 crs modelinden var.
ben bu plc 'senin gibi c#veya visial basic gibi program üzerinden bağlanmaya çaışıyorum.
elindeki programı bir aktivex yardımı ile mi yazdın.
eğer paylaşabilirsen bende geliştirmek istiyorum.
 
Benım yapmaya çalıştığım sensör verilerini okuyup excell dosyasına yazmak. C#'da DT alanlarını okuyacak bir program yazdım. Programa kullanmaya geçmeden önce hyper terminalden örneğin: %01#RD D00104 00105 ** Cr sorgusunu gönderdim. Okumaya çalıştığım veri 32 bit olduğu için ikiye bölüp DT104 ve DT105'e yazdırdım fakat hyper terminalde ki sorguya PLC'den hata kodu bile alamadım. Farklı sorgu kodları da denedim fakat PLC cevap vermiyor. Haberleşme parametrelerim ile hyper terminal parametrelerim aynı. Nerede yanlış yaptığımı bir türlü çözemedim. Fikir verebilecek olan olursa memnun olurum. Fp0 c16 kullanıyorum.

Ayrıca Sun011980 arkadaşımız C# kodunu paylaşabilirse bize bir örnek olmuş olur.
 
Merhaba Schedule

Gönderdiğin komut sonunda ** dan sonra gelen CR kodunu yazmamalısın.Komut satırı ** da biter.
Hatan bu olabilir.
FP0 ın Comport unu kullanıyor isen (3lü yeşil klemens) plc programından standart da kapalıdır.Bu port u açtın mı?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,633
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst