Windows 10 2004 Sürümü Güncelleştirilmesinde En Son Durum

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba. Windows bu yılın başlarında yayınladığı 2004 sürümünün üzerinde çok çalışarak aşağı yukarı tüm PC sistemlerinde son sürümünü çalışır duruma getirebilmeyi nihayet başarabildi. Çünkü "windows update" kısmından 1-2 ay önce indirilip sürümü güncellemeye çalışanlara "sisteminiz şu anda bu sürüme uygun değil, tüm sistemlere uyarlamak için gece gündüz var gücümüzle bunun üzerinde çalışıyoruz" uyarısını yaparak Windows 10 mevcut sisteminizi 1909 dan 2004 'e yükseltmeyi başaramıyordu. Windows ekibi belli ki bu konuda gereken çalışmayı en sonunda başarıyla tamamlayıp yapabilmiş ve 6-7 yıl önceki şartlarla kurulan (2013'de toplattığım intel i3'lü sistem gibi) o zamanın işlemcilerinin mevcut sürümleri ve anakatlarıyla kurulan sistemlere en son sürüm olan 2004'i uyarlamayı en sonunda başarabilmiştir.

PC'yi müzik, youtube videolarını dinleme, yazı yazma, fatura, vergi, vb. yatırma amaçlı kullanarak FPS değerleri veya hareketli (motion) ve çok yüksek çözünürlüklü (randering) videolardaki, oyun amaçlı ekran kartı çıkış özellikleriyle tam olarak test edememiş olduğumdan, bu değerlerdeki olası FPS düşüş olasılığını iyi veya kötü olan yönleriyle ne yazık ki belirtemiyorum. Ancak ses kalitesi, ilk açılış ve web browser'ların açlıması ve tüm diğer fonksiyonel kullanımlarındaa çok önemli bir farkı veya deavanatj olarak da kötü yönde azalmayı, düşmeyi göremediğimi de belirtmiş olayım.

Sistemimde 240 GB SSD (Windows 10 SSD'ye kurulu) 8 GB RAM, 1 TB HDD (depo amaçlı) bulunuyor. 2004 sürümüne 01.10. 2020 itibariyle gece 00.00 civarında geçebilmiş oldum. Benim sistemim biraz eskidir benim sistemim son sürüme tam uyum sağlar mı endişesini mutlak olarak taşıyanlar bu konuda çok müsterih (çok rahat) olsunlar. Son sürüm yeni yapılan iyileştirme ve çalışmalarla tüm PC sistemlerine uyuma hazır hale getirilimiş görünüyor. Bu konuda yaşadığınız tüm olomsuzlukları bu konu başlığına yazıp buradan tartışıp windows 10 deneyimi olan forum kullanıcı potansiyeli üzerinden ayrı ayrı ele alabiliriz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sayın @binbaşı

W10 2004 sürümünü 5 ten fazla "core 2 duo'lu" bilgisayara kurdum ki İ3 lü sistem SSD ile çok çok rahat kaldırması lazım.

Yalnız söylemem gereken bir şey var. Özellikle Dizüstlerinde kurduktan sonra güncellemeleri almazsanız wi-Fi sorunu yaşamanız yüksek ihtimal. Ya yayın yapan modemleri görmüyor yada wi-Fi kart sürücü hatası veriyor.

Son olarak siz yükseltme mi yapıyorsunuz yoksa temiz kurulum mu bilemiyorum ama kesinlikle temiz kurulum tavsiye ederim. Hatta SSD 1 seneden fazla kullanımda ise "secure erase" (riskli bir işlemdir) yapıp öyle temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
 
Merhaba, sn. Ar-kur-tek ; benim SSD kullanımım şubatta, win 7'ye resmi desteğin bitip win 10'a yeni geçme zamanından bu yanadır ve 2004'ü win update ile windows yaması şeklinde windows dışı gelen güncellenme eklentisiyle kurmuş oldum,. Ancak belirttiğiniz gibi win 10'u 2004'lü olan son sürümüyle "rufus USB falsh bellekle" hazırlayıp kurmak en iyisi ve sıkıntısızı da olurdu, bu konuda çok haklısınız. Kullanım olarak bir çok dezavantıjını veya olumsuzluğunu bu 2004 sürümlü durumuyla henüz tam test edebilmiş değilim. ancak çok olumsuz durumlarla karşılaşırsam "rufus'lu win 10 2004 ' ü hazırlayıp SSD'den tekrar temiz kurulum yapmayı o zaman mutlaka düşüneceğim. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar. Kolay gelsin.
 
Sayın @binbaşı Rufus'a gerek yok.

8 GB lik bir bellekle windows aracı (orjinal microsoft yazılımı) kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

1:8 GB yad daha büyük bir USB belleği bilgisayara takın

2: linkteki (Windows 10 kurma aracı) sayfadan ,sayfayı biraz aşağı görecek şekilde aşağı çekin ve mavi bantla yazılmış aracı indirin butonunu tıklayın ve inen programı kurun.

3.Yönergeleri izleyerek USB belleği seçin.Program kurulum dosyalarını indirip USB den boot edecek şekilde USB belleğe kuracaktır.

4:Bilgisayarı yeniden baştatıp veya kapatıp açarak boot tuşuna basın.Oradan da belleği seçin.Enter tuşuna basın.Kurulum başlayacaktır.

Bu kadar..Gerisi bildik kurulum işleri. SSD olan bir bilgisayara 10-15 dakika civarında kurulur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,033
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst