WinCE konusunda bilgisi olan var mı?

@has_artvin_li ustam, cihazın rom'unda varsayılan/default frekanslar gömülü olabilir, emin değilim. En azından akü sökülünce ayarladıklarım kayboluyor. Bunu sorun ettiğim yok. Belki dediğin gibi frekansların tutulduğu dosya, eğer üzerine varsayılan dosya rom'dan kopyalanmıyorsa, editlenerek sorun çözülebilir. Ama asıl sorun bu değil. Dediğim gibi telefon ekranı yansıtmak. Mirrorlink, phonelink, android auto vb. herhangi bir uygulama ile telefonu cihaza yansıtma. Araştırmalarım sonucu en kolayı olarak da easyconnected.exe olarak gördüm. Bir çok wince cihazda çalışıyor. Benim cihazda ne engelliyor bilmiyorum. Böyle bir sorunla karşılaşana da denk gelmedim. Total Commander (tc.exe, cecmd.exe) veya MyBoot.exe ile wince masaüstüne ulaşmak çok kolay. Harita mikrosd'sine bu programcıkları kopyalayıp navigasyon programı olarak göstermek yeterli.
Telefonu cihaz üzerinden bluetooth ile eşleştirerek kullanmak mümkün. Aynı bağlantı üzerinden kablosuz bir yöntem de olsa daha hoş olabilir.

Hiç duymadığım Tucsy gibi farklı çözümler de vardır belki. Şimdilerde daha çok android ve linux tabanlı cihazlar olunca bizim cihazlarla uğraşanlar azaldı anladığım kadarıyla. Oysa ki zamanında windows tabanlı telefon veya el bilgisayarları (pocket pc ) akıllı cihazlarla değişik rom'lar atarak uğraştığım zamanlar da vardı.;)
 
@has_artvin_li Total Commander (tc.exe, cecmd.exe) veya MyBoot.exe ile wince masaüstüne ulaşmak çok kolay. Harita mikrosd'sine bu programcıkları kopyalayıp navigasyon programı olarak göstermek yeterli.
İşte bu harika bir bilgi olarak yazıdan çıkartılabilir...

Bence cihazın rom belleğine gömülü bir yerden okumuyordur bilgileri. Diğer yapan kişiler dediğiniz kişilerin işletim sistemi win ce 5.0 mı yoksa 6.0 mı çünkü programda o da fark ediyor... düzgün programı bulmak önemli anladığım kadarıyla ve bu konuda artık ne desem anlayamadım... Allah kolaylık versin.
 
Değerli forum arkadaşlarım resimdeki eski navigasyon cihazını güncelleme yapamıyorum. Farklı bir navigasyon programını bu cihaza yükleyip kullanabilirmiyim. ? Eğer yüklenebilirse link paylaşırmısınız ?
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    131.4 KB · Görüntüleme: 10
  • 3.jpg
    3.jpg
    89.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 4.jpg
    4.jpg
    75.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 5.jpg
    5.jpg
    132.8 KB · Görüntüleme: 7
Cihazda harita ve navigasyon sistemi hafıza kartındaysa değişik navigasyon programları yüklenebilir. Kendi hafızasındaysa ve windows tabanlı bir cihazsa microsoft activesync ile bağlantı yapılabilir diye düşünüyorum.
 
Evet farklı bir navigasyon yazılımı yükleyebilirsiniz. Şahsımcık olarak igo primo v1.2 versiyonlarını tavsiye ederim ama cihazınızın işlemci ve ram belleği yeterince güçlü ise kesinlikle igo primo 2 derim. şahsen en sevdiğim navigasyon yazılımıdır.

Peki günümüzde herkesin cepinde akıllı android cep telefonları ve google maps varken neden artık bu tür navigasyon yazılımı diye sorabilirsiniz ;)

Ben zamanında Tır şoförlüğü de yaptım ( asfaltların ağır abisi - uzun yol şoförü :D ) işte o büyük araçları kullanırken google maps taksi yoluna göre rota çiziyor ve 13,60 metre uzunluğunda dorse ile olmadık bir yere girip trafiği kilitleyebiliyorsunuz...

Türkiyede tam olarak bu gps sistemleri navigasyon cihazları vs oturmamış olmasına rağmen bu igo yazılımına aracın boyunu ağırlığını aks sayısını yüksekliğini vs girip rota oluşturma imkanınız oluyor ve bu durumda örneğin alçak köprülerin olduğu yerlerden olabildiğince kaçmış yada dar sokaklardan kaçmış vs olabiliyorsunuz yani ben seviyorum kendilerini...
 
Kullanım yeri ve amacına göre ihtiyaçların farklı olması doğaldır. Uzun yol için dediğiniz doğrudur. Tabi haritasını sürekli güncellemek gerekir. Yoksa bir bakmışsınız sizin yol bitmiş.;)

Çoğunluk şehir içinde kullandığı için ve de trafiksiz şehir pek olmadığına göre, özellikle büyük şehirler, canlı trafik işe yarıyor. Gerçi o da ne kadar doğru çok da emin değilim.
 
Canlı trafik evet işe çok yarıyor... devamlı güncelleme olayı evet çok doğru ama bu her gün değil tabi... yılda iki defa güncelleşince genelde TR de yetiyor.

Şehir dışı ana yollar zaten sorun değil örneğin izmirden kalktınız adana ya gidiyorsunuz güzergah zaten bellidir... zaten bi muavinlik yada bi staj görüp ana yolları en azından kafada oturtamayan kişi genelde gidip büyük arabada iş bulamaz kimse al bu tırı içine 25 ton tavuk eti yükle sonra da adana adıyaman urfa bayilerine boşalt gel demez :D

Kaldı ki en azından bir kış mevsimini ve bir yaz mevsimini eve gitmeden uyumadan aç susuz sefil perişan o araçların içinde geçirmediniz mi o işi zaten yapamazsınız.

İşte burada en önemli olay igo primo için söyleyeyim ; şehir içinde kullanımı ve özellikle poi lerinin çok gelişmiş olması gerekiyor.

Nedir poi ? mesela bir ilin ilçesinin köyünün bilmem ne mahallesinde bulunan x isimli bakkalı aradığınız zaman onu bulabilmelisiniz ;)

işte o yer bina dükkan otel petrol ofisi bakkal market depo vs her ne ise onları isimleri ile konumları ile bulabilen dosyaların adıdır poi ve @rsimsek sizin dediğiniz gibi güncellenmezse bir işe yaramaz o dükkanı bi başkası satın alıp ismini değiştirir ondan sonra olmadık yere girer geri de çıkamazsınız ensenizden akan ter başka bir yerinizden aşağı süzülür gider :D
 
Dedim ya benim arabadaki cihazda bir iki tane var. Navigasyon programı olarak oluşturduğum sayfanın görüntüsü (WinCE emülatörden aldım. Cihazda da aynısı çıkıyor);
1671824834292.png


Artık cepte canlısı olunca çevrimdışı olanların haritalarını çoktandır güncelleme peşine düşmedim.
 
Merhabalar, gömülü işletim sistemlerinden olan WinCE konusunda en yakın başlık olarak burayı gördüm. Araba double teyplerindeki WinCE konusunda bilgi ve kaynağa ihtiyacım var. Malum bu tür sistemlerde neyi değiştirsen de kapatıp açınca ya da resetleyince eski haline geliyor. Fakat ResidentFlash veya NandFlash diye yazılabilir/silinebilir bir veri alanı var. Arayüz, skin değiştirme vesair işler için burası kullanılıyor. Mesela aküyü sökünce tüm FM istasyonlar kendi içindeki ayarlara dönüyor. Ben bu ayarları cihaz resetlense bile bu yazılabilir alana kaydedip varsayılan hale getirmek istiyorum. Burada bin uzantılı dosyalar var fakat yapılarını bilmiyorum. Bu konuda deneyimi olan var mı?

ResidentFlash içindeki dosyalar;
Ekli dosyayı görüntüle 72565
merhaba sorununuzu çözebildiniz mi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst