WinCE konusunda bilgisi olan var mı?

rsimsek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
3,436
Puanları
731
Konum
Anadolu yakası
Merhabalar, gömülü işletim sistemlerinden olan WinCE konusunda en yakın başlık olarak burayı gördüm. Araba double teyplerindeki WinCE konusunda bilgi ve kaynağa ihtiyacım var. Malum bu tür sistemlerde neyi değiştirsen de kapatıp açınca ya da resetleyince eski haline geliyor. Fakat ResidentFlash veya NandFlash diye yazılabilir/silinebilir bir veri alanı var. Arayüz, skin değiştirme vesair işler için burası kullanılıyor. Mesela aküyü sökünce tüm FM istasyonlar kendi içindeki ayarlara dönüyor. Ben bu ayarları cihaz resetlense bile bu yazılabilir alana kaydedip varsayılan hale getirmek istiyorum. Burada bin uzantılı dosyalar var fakat yapılarını bilmiyorum. Bu konuda deneyimi olan var mı?

ResidentFlash içindeki dosyalar;
1615456647639.png
 
Merhabalar arkadaşlar, bu konu kimsenin ilgisini çekmemiş olabilir. Soruyu değiştirerek tekrarlamak istiyorum. Her ne kadar Windows olayına nispeten daha hakim olsam da WinCE (Windows Compact Edition)'a pek hakim değilim. Sorun şu ki, arabanın WinCE yüklü teybinde mirrorlink vesair yok. Sadece android telefonumun ekranını yansıtmak istiyorum. Bu iş için WinCE'de standalone/kurulum gerektirmeyecek şekilde çalışan EasyConnected.exe adında bir program buldum. Çeşitli forumlarda bir çok değişik marka/model WinCE cihazda çalışıyor. Bende ise maalesef easyconnected.exe'ye masaüstünden ya da navigasyon exe'si olarak göstererek tıkladığımda uygulama herhangi bir tepki vermiyor. Aynı klasör içindeki manitör02.exe'ye tıklayınca onun monitör ekranı görünüyor. Ve kapatıp tekrar tıklayıp çalıştırabiliyorum. Ama maalesef gerekli olan easyconnected.exe çalışmıyor, bir uyarı da vermiyor. Bu konuda ne yapabilirim? Taskmanager programcığı ile teybe ait uygulamaları sonlandırsam da bir sonuç elde edemedim. Bu konuda bilgisi olan var mı?
1671378151595.png


cfg dosyası içinde de şunlar var;
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<root>
<service CarMan="net.easyconn.carman" ver="306"/>
<driverload delete="0" write="1"/>
<blackwhitescreen advancemode="2"/>
<isoutputlog output="0"/>
<autoconnect autocon="0"/>
<channel xc_code="88880001"/>
<easyver ver="1013"/>
<topmost top="0"/>
<startmonitor monitor="0"/>
<compatible cmp="0"/>
<version ver="4.4.32"/>
<versioncode vercode="404032"/>
<versiones es="146"/>
<versionrv rv="4055"/>
<versioncm cm="321"/>
</root>
 
Mehmet bey, bu ve benzeri 8-10 farklı sürümünü de denedim maalesef easyconnected.exe tepki vermiyor.
Bendeki cihaz iki adet usb girişine sahip ve birinden mp3/mp4/avi (ses-video)okurken, diğerinden vınn gibi mobil adaptörleri görüyor. Ön paneldeki mikro sd yuvalarının birinden de aynı şekilde mp3/mp4/avi (ses-video) okurken sadece gps/navigasyon yazılımı olan yuvayı WinCE masaüstünden SDMMC adıyla görebiliyorum.
Cihazın marka/modeli; Navix NVX 9609 DHD
1671404564407.png


Bu aynı kasanın android olanı; http://www.szmaisun.com/Index/product_detail.html?id=157
 
Son düzenleme:
Hayır denemedim. Şimdi indirip önce pc'ye kurduğum WinCE 6.0 emülatör üzerinde denedim, çalıştı. Gerçi orada EasyConnected.exe'de çalışıyor. Sorun cihazda, bir servis ya da başka bir şey EasyConnected.exe'yi engelliyor. Tucsy.exe ise sorunsuz çalıştı fakat cihaz bileşenleriyle uyumlu olduğuna emin olamadım. Telefona bağlayamadım. Usb kablo ile mi bağlanması gerekiyor yoksa bluetooth üzerinden mi henüz çözemedim. Gerçi ekranında wifi simgesi de var. İnstall simgesine riskli olsada bastım yeniden başlatınca değişen bir şey olmadı.

1671454575322.png


1671454610767.png


Tucsy emülatör ekranı;
1671454662580.png


EasyConnected emülatör ekranı; burada soldaki simgeye basınca usb kablosu üzerinden telefonda da kurulu yazılım ile bağlantı kurulup telefon ekranını cihaza yansıtması gerekiyor.
1671454694471.png

 

Ekli dosyalar

  • 1671454593108.png
    1671454593108.png
    31.8 KB · Görüntüleme: 4
Maalesef Tucsy'den de sonuç alamadım. Yarım yamalak çalıştı. Telefona uygulamasını da kurdum bluetooth ile bağlantı kurdum fakat obd'yi görmedi.

www.golftutkusu.com forumunda telefon yansıtma konusunu da kapsayan bir başlık buldum.
Bugün bakayım en azından içindeki easyconnected.exe'yi çalışır mı diye 15.inci mesajdaki paketi *.mscr, *.cfg ve *.ini dosyalarındaki \ResidentFlash ibarelerini \SDMMC olarak değiştirerek denememe rağmen cihazda bir sonuç alamadım. Zaten ilgili rcd330 turu vw cihazlar için firmware yaması da gerekiyor. Bendeki cihazın belleğinin 128MB olması mı acaba easyconnected.exe'nın çalışmasına engel oluyor ya da kendi ara yüzü mü engelliyor bilemedim.
 
Merhaba Ben bu winCe 5.0 ve 6.0 versiyonları ile navigasyon cihazları sayesinde tanışmış oldum yıllar önce...

Gördüğüm kadarı ile her işlem için bir dosya mevcut o dosyanın içeriğinden gerekli olan yerleri formatına uygun değiştirildiği zaman cihaz üzerinde istenilen ayarlar yapılabiliyor...

Örneğin winCe işletim sistemine bir navigasyon programı olan igo primo yüklüyorsunuz ama skin ayarlarını vs komple igo üzerinden yapıyorsunuz...

Radyo kanallarının listesi cihazın orjinalinde hangi dosyada kayıtlı ise o dosyayı bulup kanal frekanslarını o dosya üzerinden değiştirmeniz lazım lakin direk hangi yoldur nedir bilmiyorum oturup incelemek lazım ;)
 
@has_artvin_li, mantiken radyo frekansları için öyle olması lazım. Fakat ayarlı frekanslar aküyü sökünce kayboluyor. Bu tür cihazlarda residentflash/nandflash gibi yazılabilir bir alan bulunuyor. Yukarıda eklediğim arayüz dosyaları orada oluyor. Dolaysıyla bazı cihazlarda bu arayüz veya modele uygun temalar oraya kopyalanınca cihaz arayüzü değişmiş oluyor. Ben de zamanında mortscript ile orjinalinde gelen navigasyon yanında 2-3 değişik navigasyon programı eklemiştim. Artık offline/çevrimdışı navigasyon olayı pek az gerekiyor. Şimdilerde navigasyon daha çok büyük şehirlerde trafik yoğunluğu için gerekiyor. O yüzden trafik yoğunluğunu da gösteren online/çevrimiçi uygulamalar revaçta. Benim de telefon ekranını medyanın daha büyük ekranına yansıtma istememin sebebi bu.
 
@rsimsek evet dediğinizi anlıyorum lakin örneğin aküyü söktüğünüz zaman radyo frekansları tamamen sıfırlanmaması gerekir yada atıyorum 1. kanala x fm = 90.0 2. kanala r fm = 95.4 3. kanal y fm = 93.3 gibi frekansları kaydettiniz aküyü söküp taktığınız zaman fabrikasyon olarak bu kanallara hangi frekanslar yüklenmişse o frekansların gelmesi gerekir yani her aküyü söküp taktığınız zaman o frekansları kafasına göre atama yapacağını zannetmiyorum.

Dolayısıyla o frekansları fabrika ayarları olarak tuttuğu bir kayıt yeri mutlaka ki vardır işte o kayıt yerinde değişiklik yapma yoluna gitmek gerekiyor... Ben o dosyaları bulup txt olarak açarak içinde değişiklik yapıyor işi çözebiliyordum. Hatta bazı cihazlar windows ce ile çalışmasına rağmen windows ekranına ulaşıma izin vermiyor o durumlarda da unlocker programlar ile ulaşıyorduk ama temelde metin dosyası olarak açıp istediğimiz yeri değiştirmemiz gerekiyordu.

Ama kesinlikle senin cihazında da bu şekilde olacak diye iddam yok belki konuyu tam olarak anlamamış da olabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst