WinCC'de kullanılan elamanlar ve özellikleri hakkında yardım

nazmi74

Üye
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar,
Bu işe yeni başladım. WinCC V7.0 SP1 kullanıyorum. PLC olarak Siemens CPU312c var. PLC'yi Scada ile haberleştirdim. Hazırladığım küçük bir scadanın plc ile beraber çalıştığını gördüm. Sorunum şu:
Elimde wincc anlatan dökümanlar var. Bu dökümanlara bakarak scadayı hazırlıyorum. Dökümanda anlatılan bilgi ile kullandığım program aynı değil. Mesela elimdeki örnekte tank resmi koymuş, özelliklerde FİLL Level diye bir özellikten bahsediyor fakat bendeki scadada Process diye bir özellik var. Sadece bu değil motor özelliklerinde anlatılan bazı özellikler yok. bu neden olabilir. program sorunsuz çalışıyor.


Scadada motor çalıştı sinyali yapmak istiyorum. motor çalıştığı zaman yaptığım karenin kırmızı durduğu zaman yeşil olmasını istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım sen hardware dowloand ını ve wıncc tarafı için gerekli ayarları yaptığını varsayacak olursak motor çalıştı sinyali ERM sinyalidir ve kontaktör den alacağın bir input adresini wincc de koymuş olduğun motor resmine tagini bağla ve motorun wincc deki properties ayarlarından dynamic picture ayarları ile sinyal 1 iken yeşil 0 iken kırmızı yaparak kolayca wincc de gösterebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,961
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst