Wincc Professional 15.1 ve OPC Matrikon Haberlesmesi

Katılım
26 Ağu 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar degerli Arkadaslar...

Tia portalda Wincc Professional 15.1 ile yaptigimiz bir proje bulunmakta. Problemimiz şu ; WinCc Pro ile yapmis oldugumuz Scadadan OPC Matrikona veri aktarilacak ve bu OPC Database a yani history datalarina erisebilir olacaktir. DCOM Ayarlarini yaptik arastirmalarimiz dogrultusunda fakat ne yazikki PLC den anlik verileri cekebilmemize ragmen WinnCC ye erisemedik. Bu konuda tecrubeli arkadaslar acil yardim ederse minnettar kaliriz .

Tesekkurler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba engineeringfact42 ,

Temel sorulardan başlayayım ; TIA PORTAL WINCC programı tarafında, OPC ile haberleşip veri aktarımını gerçekleştirmek için TIA PORTAL HMI connections konfigürasyonlarında Scada ve OPC arasında haberleşileceğini belirten gerekli konfigürasyonları yaptınız mı ?
 
Merhabalar XEREMBER61 ;

Yapılan ayarlamaları aşağıda ekte paylaştım.Bunlara ek olarak araştırmalarımız doğrultusunda DCOM ayarlarını yaptık.Bi kaç farklı dökümana göre DCOM ayarlarını yaptık.

56087
56089
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst