WinCC Flexible timer hk

Dediğinizi uyguladım.
bir sfc1'nin en kontağına bitin pozitif kenarını, diğerine negatif kenarını koydum. pozitif,negatif ve fark için 3 ayrı DB açtım. PLC'ye yükledim. Sembol tablosuna ekledim. ama iki DB nin adresinde hata veriyor. Resimleri ekledim fark_1.JPGfark_2.JPG. Bakabilirseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
resimlerdeki hataları giderdim, fakat fark hep aynı, hızı yavaşlatıyorum, farkı değiştirmesi gereken değerler ile ounuyorum. Fark hep sabit.
 
Resimdeki hataları düzelttiğinde seçtiğin değişken tiplerine dikkat et. SFC1 de kullandığın değişken tipi Date and Time, FC34 de kullandığın değişken tipi Time olmalıdır. FC34 deki hesap DT1-DT2 şeklindedir.
Ayrıca düzeltmen gereken diğer bir yer ise FC34 de de yükselen/düşen kenar kullanman gerektiğidir. Yani senin örneğin için yükselen kenar da pozitif.pozitif elde ettin, düşen kenarda negatif.negatif elde ettin ve yine aynı düşen kenarla FC34 te negatif.negatif - pozitif.pozitif hesabını yaptırman yeterli olacaktır.
 
Bilgi için teşekkürler. Değişken tipleri SFC1'de date_and_time, FC34'de Time. Resimdeki gibi uyguladım ama gene sonuç alamadım. Bir yeri atlıyorum belkide. Bu arada aynı DB içinde kullanıyorum. pozitif,negatif ve fark sonuçları DB5 içerisinde. Bu sıkıntıya neden olabilir mi?
fark_1.JPG
fark_2.JPG
 
su s5time olayını biraz acabılırmısınız henuz ben sonuca ulasamadım textfielden aldıgım bilgiyi dk cinsinden zamanlamak istiyorum nasıl yapabılırz arkadaslar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,325
Mesajlar
916,721
Kullanıcılar
450,166
Son üye
oygg

Yeni konular

Geri
Üst