wincc flexible similasyon

ulas

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
203
Puanları
1
arkadaşlar.
bilgisayarıma wincc flexible 2007 versiyonunu kurdum. simatic manager ( s7 300) programıyla yaptığım projeyi haberleştiremiyorum. yani yaptığım proje ile winncc flexible poğramını haberleştirip similasyon yapmak istiyorum. bunu nasıl gerçekleştirebileceğimi bilen arkadaşlar. görüşlerinizi nelerdir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
s7300 programının içerisine INSERT menüsünü kullanarak Simatic HMI Station eklemesi yapman gerek, ardından da Wincc Flexible üzerindeki Connection kısmına yeni bir bağlantı tipi tanımlaman gerek, burada bağlantı tipini MPI/DP olarak belirt, ve Tag kısmına da deneme amaçlı bir kaç tag ekle, artık Simatic Manager ve PLCSim programları ile WinCC Flexible üzerinde hazırlamış olduğun arayüz haberleşecektir.
 
sayın Titus arkadaşım
sanırım sorunu buldum ama çözümü hakkında bir fikrim yok. simatic manager yazılımında İNSERT --- STATİON --- dediğimizde çıkan sekmelerde HMI seçeneği görülmüyor. programın comfirigasyonunda bir sorumu var. programı yenidenmi kurmalıyım.
 
Wincc Flexible ile Simatic Manager 5.4'ü etkileşimli kullanmak istiyorsanız en az Simatic Manager 5.4 Sp1 kurulu olması gerekmektedir, aksi halde WinCC Flexible kurulumu sırasında bu etkileşimi kullanamayacağınıza dair bir uyaru iletisi ile karşılaşırsınız.

Forum içerisinde küçük bir arama ile Simatic Manager 5.4'ün service packlerine ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 
Ben de uğraşıyorum ama bir türlü similasyon yapmaya geçemedim. Bu arada Sadece Simatic HMI Station eklemesi yeterli olmuyor. Bunları aynı MPI veya Profibus ağına bağlamak lazım. Her ikisinide denedim. Ama olmuyor.

Wincc Flexible ile mi olmuyor yoksa biz mi yapamıyoruz anlamadım?
 
sayın engin_ plc-HMI sistem arasındaki bağlantı (communication) kısmını MPI/DP olarak belirlemek ile ilk adımı atmışsınız, şimdi sırada bu bağlantı üzerinde kullanılacak tag'ları belirlemekte. Binary Tag oluşturun ardından da Flexible üzerindeki herhangi bir nesne ya da şekil ile bu tag'ı ilişkilendirin. Artık PlcSim üzerinden ilgili tag değerini değiştirerek flexible simülasyonunu başarmış olacaksınız.
 
Tamam arkadaşlar sorunumu çözdüm. Set PG/PC den PC Adepter arayüzünü ekledikten sonra simulasyon gerçeklendi. Herkese iyi bayramlar....
 
TİTUS ' UN SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORUM AYNI SEKİLDE UYGULARSANIZ Simatic Manager ve PLCSim programları ile WinCC Flexible HABERLESECEKTİR .ELİNDE PROGRAM OLMAYAN ARKADASLAR İCİN Bİ VİDEO EKLEDİM
 

Ekli dosyalar

  • Untitled.rar
    2.8 MB · Görüntüleme: 377
  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    52.8 KB · Görüntüleme: 228
YİNE Haberlesmeye ÖRNEK Video
 

Ekli dosyalar

  • Film.rar
    879 KB · Görüntüleme: 338
Sayın ertugrul1905,
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Videolarınızı açıp izleyemedim. İzlemek için bir program önerebilirseniz sevinirim. saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,234
Mesajlar
916,027
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst