Wincc Flexible 2008 ile Belli Değerlerin Çıktısını Almak

aybulus

Üye
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimde wincc flex. 2008 ile yapılmış bie proje var.30 tane sıcaklık değerini hem Tp177b tipi oparatör panel de hem de ofis ortamında bir PC de görmekteyim. Benim sorum ise bu sıcaklık değerlerinin nasıl bir yere kaydederiz.Ve operatör istediği zaman nasıl bu sıcaklık değerlerinin çıktısını alabilir.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bildigim kadarı ile Tp177B printer ı destekliyor manuelinden onayladağı printerları bulub takmak ve wincc Flexible içinden rapor sayfaları oluşturmak ve hangi tag değerlerini göstermek istediginizi belirtmek! Operatörede bir touc buton vererek istedigi zaman printera yollatabilirsin!
 
Cevabınız için teşekkürler aslında kabaca rapor sayfalarının nasıl oluştuğunu ya da ayarların nasıl yapılacağını merak ediyorum.
 
VB betik dili ile kodlama yaparak Excel veya Access' e veri kaydetmek de mümkün. Daha sonra çıktı almak zaten kolay.
 
Cevaplarınız için çok teşekkürler öncelikle VB ile kodlama yapmak gerekiyo sanırım verileri kaydetmek için daha da önce VB i hatırlamak gerekiyor :) Wincc flexible da kullandığımız VB in kullanım açısından herhangi bir farkı var mıdır acaba?Direk VB in temelinden gireceğim çünkü..
 
Arkadaşlar bu işin içinden bir türlü çıkamadım..Elimde proje olmasına rağmen excel e verilerimi aktaramıyorum..Siemensin sayfasından aldığım örnekte data log kullanarak halletmiş onda problem yok.Ancak ben kendi projemde kullandığım tag lerden data log oluşturamıyorum.Wincc RT da , integrate ettiğim projeden tag seçemiyorum.."this symbol is disabled for wincc flexible" diye bir hata alıyorum...Bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim...İyi çalışmalar..
 
çok basit olarak data logoluşturup kaydedebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst