wincc üzerinden muhasebeye bilgi aktarmak

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar kolay gelsin,
wincc de oluşan kayıtları muhasebe proğramına nasıl aktarabilirim.
örnek:
toplam çıkışı ölçülen akışkanın değerini tag a atadım. bunu ekrandan okuyabiliyorum, bu değeri 200 lt olarak düşünelim. 200 lt değerini muhasebe proğramına aktarmak istiyorum. ölçülen bu değeri muhasebe kayıtlarında okumayı nasıl yapabilirim. ortak buluşulan bir alt proğram damı, excel formatımı, word mu veya başka bir şekilde nasıl olur. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşlar kolay gelsin, yardımcı olabilirmisiniz. :)
 
selam, verileri sql de bir tablo oluşturup oraya yazabilirsin. daha sonra sql den tablodan okuyup excele yazabilirsin. bunun için excel sayfasnında Araçlar/makro/Visiual Basic Düzenleyicisi altına bir program yazman gerekecek. kolay gelsin
 
zaten sql e yazdırdıktan sonra basit birkac visual basic koduyla bu bilgileri sql den alıp istediğin sekilde yazdırabilşirsin...ister bu veriyi alıp analiz edip(maliyet hesabı falan..) kullanabilirsin, istersen de A4 formatında bi forum hazırlayıp rapor olarak alabilirsin.
 
Bilen arkadaşlar biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz? Örnek yapabilirmisiniz?
 
En güzeli WinCC_Data monitor kullanacaksınız.
 

Ekli dosyalar

  • WinCC_DataMonitor_V62.rar
    249.3 KB · Görüntüleme: 37
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,870
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst