Voltmetre güç kaynağı bağlatısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet oldu kıymetli arkadaşlar voltmetre yi dışarıdan 12 V ile besledim dışarıda kalan beyaz kabloyuda dc çıkışın + kutbuna bağladım devre çalıştı yani voltaj gösterdi yardımcı olan herkese canı gönülden teşekkür ederm...

akrep usta bazen ben de hata yapabilirim. kafa kimbilir nerelerde. o modelden bende yok.

bak arkadaşım, siyah kırmızı veya beyaz. 12 volt ver kırmızı sabit artı. 0,00 volt gördüğün renk çalışma voltajıdır. aynı yere kalan rengi bağlarsan voltajı görürsün.
örnek : beslemede, kırmızı + siyah eksi yaptın (bağladın). ekranda 0,00 görürsün. eskiyi ortak hat dersen, baştan sona. besleme + sı 12 volt olacak. çıkışa ise artı olarak boşta kalan rengi gireceksin.
Estağfurullah ustam, bu zamazingodan atölyede arada bende kullanırım yedektede olur bir kaç tane çeşidi ama tabi model model değişiyor. @1N4008 heralde konu anlaşıldı çözüme kavuştu diye düşünüyorum. Değerli ustalarımızda ben de dilimiz döndüğünce izah ettik. Zaten ters bağlasan bozulacak bir şey değil en fazla çalışmaz onun için deneyerek bile bulabilirsin artık 👍

Estağfurullah ustam, bu zamazingodan atölyede arada bende kullanırım yedektede olur bir kaç tane çeşidi ama tabi model model değişiyor. @1N4008 heralde konu anlaşıldı çözüme kavuştu diye düşünüyorum. Değerli ustalarımızda ben de dilimiz döndüğünce izah ettik. Zaten ters bağlasan bozulacak bir şey değil en fazla çalışmaz onun için deneyerek bile bulabilirsin artık 👍
oluyor öyle şeyler, benim bu kadar hatırlıyor olmam bile bana yetiyor. ters bağladığında çalışmaz amaa yüksek voltajda pover yapaarsan bozuluyor.

O voltmetre siyah eksi, kırmızı beslemesi, beyaz uçta voltmetre ucu. Onun kaç voltta çalıştığına bak. Genellikle 5-12V arasıdır. Beyaz ucu da yaptığın güç kaynağının çıkışına bağla. Çalışması gerekir.

yahu arkadaşlar voltmetreyi devreye sabitliyim son birkez test edeyim dedim cihaz saçmaladı senden normalde 0-30 volt arası göstermesi gereken cihaz 12 -13 -15 -17 volt arası gösteriyor neden böyle oldu anlamadım ??

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri