Voltmetre güç kaynağı bağlatısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
s.a arkadaşlar resimdeki güç kaynağını yaptım voltmetre bağlamak istiyorum nasıl bağlayabilirim acaba ??20260716_145125.webp20260716_145136.webp

Çıkış klemensinine baglaman yeter ama bu 3 uçlu. Sorun olmadan çalışırsa beyaz kabloyu boşta bırakırsın araştır veya satin aldığın satıcıya sor.

Yani çıkış içindir düşünerek yazdım, girişte gelen gerilimi görmek istiyorsan girişi dogrultuktan sonra k. diyoda bağlanmalıdır .

güzel insan çıkışa bağlarsın derdim ama olmaz, çünkü o amca en fazla 12 volta kadar besleme kabul eder. bir yerlerde(n) 7805-9-12 en basiti ile beslersen olur. sanırım beyaz orta bacak olması lazım(besleme).

Yanlış değilsem giriş ve ölçüm voltajı 30v a kadar olması lazım. Ölçüm aralığıda minimum 4v du, yani diğer ustalarımın dediği gibi kırmızı ve siyahı harici bir besleme hattından ki en sağlıklısı 12v dur besleyerek ölçüm yapmak istediğin kısmada beyazı bağla. Misal çıkış + hattına bağlayarak çıkış voltajını okuyabilirsin. Yalnız dikkat et çıkış voltajın 30 üzerinden voltmetreyin zarar görme ihtimali yüksektir.

bu güç kaynağı 0-30 volt 10amper ayarlı az önce dc çıkışa kırmızı ve siyah kabloyu bağladım. 0 volt gösterdi ama ölçü aleti ile ölçünce 12 volta ayarlamıştım neden böyle oldu ??

güç vermeden, yani kendi devresi çaalışmadan nasıl voltaj ölçecek bu amca? beyaz siyah kablodan çalışma voltajını vereceksin, kırmızıyı çıkıştaki voltajı ölçmek için kullanacaksın. yoksa yüksek voltajda yakarsın voltmetreyi.

güç vermeden, yani kendi devresi çaalışmadan nasıl voltaj ölçecek bu amca? beyaz siyah kablodan çalışma voltajını vereceksin, kırmızıyı çıkıştaki voltajı ölçmek için kullanacaksın. yoksa yüksek voltajda yakarsın voltmetreyi.
Ustam okuma ucu beyaz kablo yanlışlık olmasın. Hatta bazı modellerde sarı oluyor.

Ustam okuma ucu beyaz kablo yanlışlık olmasın. Hatta bazı modellerde sarı
bu güç kaynağı 0-30 volt 10amper ayarlı az önce dc çıkışa kırmızı ve siyah kabloyu bağladım. 0 volt gösterdi ama ölçü aleti ile ölçünce 12 volta ayarlamıştım neden böyle oldu ??
Bir önceki mesajımı okumadınız sanırım. Yada anlaşılmayan bir durum mu var? Elinizdeki alet önce kendini besleyecek bir kaynağa sonrasında ise ölçeceği kaynağa ihtiyaç duyar. Eğer sabit veya 30v sınırında tek kaynak varsa siyah eksi, kırmızı beyaz birleştirilerek artı ya bağlanır. Ölçüm kaynağı oynar değişken bir voltajsada harici bir besleme ile beslenerek okuma voltajı ayrı (beyaz) kablo ile yapılır.

Bir önceki mesajımı okumadınız sanırım. Yada anlaşılmayan bir durum mu var? Elinizdeki alet önce kendini besleyecek bir kaynağa sonrasında ise ölçeceği kaynağa ihtiyaç duyar. Eğer sabit veya 30v sınırında tek kaynak varsa siyah eksi, kırmızı beyaz birleştirilerek artı ya bağlanır. Ölçüm kaynağı oynar değişken bir voltajsada harici bir besleme ile beslenerek okuma voltajı ayrı (beyaz) kablo ile yapılır.
şimdi harici bir beslemeden bu voltmetreye 12 vlt verip beyaz kabloyu devrenin dc çıkış + kutbuna mı bağlayacaz doğru mu anladım ??

akrep usta bazen ben de hata yapabilirim. kafa kimbilir nerelerde. o modelden bende yok.
şimdi harici bir beslemeden bu voltmetreye 12 vlt verip beyaz kabloyu devrenin dc çıkış + kutbuna mı bağlayacaz doğru mu anladım ??
bak arkadaşım, siyah kırmızı veya beyaz. 12 volt ver kırmızı sabit artı. 0,00 volt gördüğün renk çalışma voltajıdır. aynı yere kalan rengi bağlarsan voltajı görürsün.
örnek : beslemede, kırmızı + siyah eksi yaptın (bağladın). ekranda 0,00 görürsün. eskiyi ortak hat dersen, baştan sona. besleme + sı 12 volt olacak. çıkışa ise artı olarak boşta kalan rengi gireceksin.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri