Ustam okuma ucu beyaz kablo yanlışlık olmasın. Hatta bazı modellerde sarı oluyor.güç vermeden, yani kendi devresi çaalışmadan nasıl voltaj ölçecek bu amca? beyaz siyah kablodan çalışma voltajını vereceksin, kırmızıyı çıkıştaki voltajı ölçmek için kullanacaksın. yoksa yüksek voltajda yakarsın voltmetreyi.
Ustam okuma ucu beyaz kablo yanlışlık olmasın. Hatta bazı modellerde sarıgüç vermeden, yani kendi devresi çaalışmadan nasıl voltaj ölçecek bu amca? beyaz siyah kablodan çalışma voltajını vereceksin, kırmızıyı çıkıştaki voltajı ölçmek için kullanacaksın. yoksa yüksek voltajda yakarsın voltmetreyi.
Bir önceki mesajımı okumadınız sanırım. Yada anlaşılmayan bir durum mu var? Elinizdeki alet önce kendini besleyecek bir kaynağa sonrasında ise ölçeceği kaynağa ihtiyaç duyar. Eğer sabit veya 30v sınırında tek kaynak varsa siyah eksi, kırmızı beyaz birleştirilerek artı ya bağlanır. Ölçüm kaynağı oynar değişken bir voltajsada harici bir besleme ile beslenerek okuma voltajı ayrı (beyaz) kablo ile yapılır.bu güç kaynağı 0-30 volt 10amper ayarlı az önce dc çıkışa kırmızı ve siyah kabloyu bağladım. 0 volt gösterdi ama ölçü aleti ile ölçünce 12 volta ayarlamıştım neden böyle oldu ??
şimdi harici bir beslemeden bu voltmetreye 12 vlt verip beyaz kabloyu devrenin dc çıkış + kutbuna mı bağlayacaz doğru mu anladım ??Ustam okuma ucu beyaz kablo yanlışlık olmasın. Hatta bazı modellerde sarı
Bir önceki mesajımı okumadınız sanırım. Yada anlaşılmayan bir durum mu var? Elinizdeki alet önce kendini besleyecek bir kaynağa sonrasında ise ölçeceği kaynağa ihtiyaç duyar. Eğer sabit veya 30v sınırında tek kaynak varsa siyah eksi, kırmızı beyaz birleştirilerek artı ya bağlanır. Ölçüm kaynağı oynar değişken bir voltajsada harici bir besleme ile beslenerek okuma voltajı ayrı (beyaz) kablo ile yapılır.
akrep usta bazen ben de hata yapabilirim. kafa kimbilir nerelerde. o modelden bende yok.Ustam okuma ucu beyaz kablo yanlışlık olmasın. Hatta bazı modellerde sarı
Bir önceki mesajımı okumadınız sanırım. Yada anlaşılmayan bir durum mu var? Elinizdeki alet önce kendini besleyecek bir kaynağa sonrasında ise ölçeceği kaynağa ihtiyaç duyar. Eğer sabit veya 30v sınırında tek kaynak varsa siyah eksi, kırmızı beyaz birleştirilerek artı ya bağlanır. Ölçüm kaynağı oynar değişken bir voltajsada harici bir besleme ile beslenerek okuma voltajı ayrı (beyaz) kablo ile yapılır.
bak arkadaşım, siyah kırmızı veya beyaz. 12 volt ver kırmızı sabit artı. 0,00 volt gördüğün renk çalışma voltajıdır. aynı yere kalan rengi bağlarsan voltajı görürsün.şimdi harici bir beslemeden bu voltmetreye 12 vlt verip beyaz kabloyu devrenin dc çıkış + kutbuna mı bağlayacaz doğru mu anladım ??