Estağfurullah ustam, bu zamazingodan atölyede arada bende kullanırım yedektede olur bir kaç tane çeşidi ama tabi model model değişiyor. @1N4008 heralde konu anlaşıldı çözüme kavuştu diye düşünüyorum. Değerli ustalarımızda ben de dilimiz döndüğünce izah ettik. Zaten ters bağlasan bozulacak bir şey değil en fazla çalışmaz onun için deneyerek bile bulabilirsin artıkakrep usta bazen ben de hata yapabilirim. kafa kimbilir nerelerde. o modelden bende yok.
bak arkadaşım, siyah kırmızı veya beyaz. 12 volt ver kırmızı sabit artı. 0,00 volt gördüğün renk çalışma voltajıdır. aynı yere kalan rengi bağlarsan voltajı görürsün.
örnek : beslemede, kırmızı + siyah eksi yaptın (bağladın). ekranda 0,00 görürsün. eskiyi ortak hat dersen, baştan sona. besleme + sı 12 volt olacak. çıkışa ise artı olarak boşta kalan rengi gireceksin.
oluyor öyle şeyler, benim bu kadar hatırlıyor olmam bile bana yetiyor. ters bağladığında çalışmaz amaa yüksek voltajda pover yapaarsan bozuluyor.Estağfurullah ustam, bu zamazingodan atölyede arada bende kullanırım yedektede olur bir kaç tane çeşidi ama tabi model model değişiyor. @1N4008 heralde konu anlaşıldı çözüme kavuştu diye düşünüyorum. Değerli ustalarımızda ben de dilimiz döndüğünce izah ettik. Zaten ters bağlasan bozulacak bir şey değil en fazla çalışmaz onun için deneyerek bile bulabilirsin artık![]()