Voltaj problemine çözüm önerileri

bmk

Üye
Katılım
24 Tem 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar. Hobi bahçesinde olan konteynırımda ciddi voltaj problemi yaşıyorum. Elektiriğimiz 400-500 metre uzaktan arsa sahibinin evinden geliyor.Kablo kalınlığını bilmiyorum ama bakır kablo değil onu biliyorum.

Elektirikli ocağımı bile açınca lambalarımda çok ciddi voltaj düşüklüğü oluyor.

Ölçüm yaptığımda prizden genel olarak 180 civarı değer alıyorum. Buda elektronik cihazlarımda problemlere yol açıyor. Tunçmatiğin 1000lik regülatörünü aldım fakat o da işe yaramadı. Regülatöre sadece bir masa lambası bile bağladığımda ışığın şiddeti inip çıkıyor sürekli.

Benim aktif olarak kullandığım elektornik cihazlar toplamda maksimum 750 watt civarı olacaktır.

Kafamdaki plan yeterli boyutta bir akü alıp (ne kadar bilmiyorum:) ) invertör ile stabil elektirik sağlamak. Bana 750 watt sistemi en az 3 saat idare edebilecek bir sistem lazım ve olaydan çok uzağım :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
nötr sorununu da olabilir . arsa sahibine doğru ölçüm yapın !!!
 
  • Beğen
Tepkiler: bmk

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst