Vitopend 100 Bar basıncı yükselme problemi

Kombi su alma musluğu ( vana ) sorunsuz , plakalı eşanjör yeni , genleşme tankı yeni ve havası tam .
geriye kalan .

Plakalı eşanjör testi .
Kombi altındaki su alma musluğunu kapatın.
Evin sıcak musluk suyunu açın.
Kombide basınç düşüyorsa plakalı eşanjör deliktir .

Emniyet ventili bozulmuş olabilir .

Kombinizde eğer basınç yükselme sorunu var ve basınç değeri 3 barı geçiyor ise emniyet ventili otomatik devreye girer.
Kombideki fazla suyu dışarı gönderir ve su akıntısı sorunu oluşur.
Emniyet ventili arızalı ise ya da pislik ile tıkanmış ise bu durumda da kombi su akıtabilir.
 
Peteklerde fazlaca hava olabilir, hava ısınınca genleşip basıncı arttırır,,
Üstadım, problem bar basıncı yükselmesi degil havadan dolayı, problem kombi sanki musluk açık kalmış gibi peteklere 10,15 saat içinde su basıyor 3,4 bar su basıyor ve tahliye çalışıyor. bende plakalı ejanjor degiştirdim ve genleşme tankınıda, bir yerden sıcak sudan peteklerin oldugu tarafa su kaçıyor. bar basıncı bundan dolayı yükseliyor.

Arızda ilk musluk aklıma geldi ama kombiyi hiç devreye almaz isem isterse 1 hafta çalışmasın kombinin içindeki su 1.5 barı geçmiyor. ne zamanki kombiyi çalıştırısam. 10,15 saat içinde içindeki su çogalıyor.

Muslugu bundan dolayı eledim. (Arızalı olmadıgına kanat getirdim).

Araştırmalarım sonucu, plakalı ejanjor içerden delinirse, peteklere giden su ile sıcak su kanaları bir birine karışacagı için ejanjor olabilir dedim ve 0 bir ejanjor alarak degiştirdim. ama arıza gitmedi. bu seferde genleşme tankınının içindeki parçanınn yırtıldıgında bu işlemi yaptıgını ögrendim.

Genleşme tankını yeni alarak onuda degiştirdim.

Bir üstadımız eğer genleşme tankına giden borularda tıkanma söz konusu ile genleşme tankın işlevini yerine getiremiyor olabilir dedi.

Hafta sonu kombi ve petek kısmındaki suyu tahile edip 0.9 bar hava basacagım. sonra suyu 1.5 bar daha dolduracagım. 2.5 bar civarı bir basınç ölçersem, borularda tıkanıklık olmadıgına karar verecegim.

0 Kombi alsam bu kadar tutmazdı inat ettim ama

3 yolunun çalışma prensibini ögrendim. artık rota beni 3 yolluya götürüyor.

3 yollu sıcak suyu açınca peteklere giden hattı kapatıp, ev musluk hattına su veriyormuş. muslugu kapatıgıma hattı tekrar petek kısmına yönlendiryormuş. tamir takımında bir problem var ise tam açma kapama yapamıyorsa belki petekelere giden bölümdeki suyu o dolduruyordur diye düşünüyorum.
yet ventili bozulmuş olabilir .

Üstadım, Basınç düşmesi yok. emniyet ventili 3 barı gördügü an açıyor. orda da bir sıkıntı göremedim.
 
Kalorifer sisteminde dönen su ile Şebeke (musluk ) sıcak suyu esanjor sayesinde birbirinden mekanik olarak tamamen yalitilmis durumdadır. Termal olarak tam tersi.üç yollu vatanaki herhangi bir arıza iki suyun birbirine karışmasına sebep olamaz.üç yollu vanadaki ariza yaz konumunda iken sıcak su musluğu açıldığında peteklerin isinmasina sebep olur.

 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2022-03-09-21-36-01.png
    401.9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…