Vestel 72 ekran CRT (tüplü) TV Arızası

Eyong

Üye
Katılım
30 Ara 2016
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
43
Selamın aleyküm saygıdeğer üyeler, forumdan sık sık okuyarak faydalanıyorum. Fakat sanırım ilk defa başlık açacağım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Başlıkta yazdığım televizyon atıl durumda idi, yapmakta olduğum Arcade Kabin için kullanmaya karar verdim. Fakat enerji verdiğimde program tuşuna basıyorum ama açılmıyor.

Enerji veriyorum, güç anahtarını açıyorum led kırmızı (Stand By) görünüyor. Program ya da kumandadan tuşa basınca saniyelik olarak led yeşil yanıp tekrar kırmızıya dönüyor. Ekranda hiç bir belirti yok.

Basit bir arıza var ise çözmeye çalışacağım, yoksa zaten çöp olacak 2. el bir tv bakacağım.

Elimden tamir gelir, az çok elektronik ile de hobi düzeyde uğraşıyorum. Şuralarını kontrol et derseniz bakarım, hani yaptığı hareketten dolayı ilk şüphelenilen yerleri tecrübeli olanlar daha iyi bilir.

Saygılar.
 
arka kapakta ve tv içinde anakart şase üzerinde kod numaralarını ,modelini belirtirsen daha iyi olur.Ama ilk bulgum 47 mikrofarad 250v kondansatör değiş derim.
 
Teşekkürler Sayın Murtiow, başlığı açtığım gün tv'yi söküp resimleri çekmiştim ama fotoğrafları atmak nasip olmamıştı. Şimdi fotoğrafları ekliyorum, aynı gün benzer başlıkları da inceleyince sorunun genelde besleme katından olduğunu okudum.

Bahsettiğiniz kond. besleme katında mıdır? Besleme katı 1 numara ile işaretlediğim kısım mıdır?

OoA9Q0.jpg


y05ob0.jpg


G9R2Ly.jpg


z05ldB.jpg


Saygılar.
 
Tekrar teşekkür ederim Sayın Murtiow, doğru anlamış mıyım diye tekrar edeceğim kusura bakmayın.

2 numaralı bölgedeki ok ile işaretlediğiniz kondansatör 47uf250v, büyük ihtimal ile bu arızalı.

veya

3 numaralı bmlgedeki işaretlediğiniz kondansatör arızalı olabilir, fakat değerini bilmiyoruz üzerine bakıp değişeceğim. Doğru mu?

Son soru, parantez içindeki (47mf) ne demek anlamadım, bir de youtube'dan bakıp tüpü deşarj etmeye çalıştım. Fakat herhangi bir tepki görmedim, uzun süre çalışmadığı için midir? Dikkat etmek gereken başka püf noktaları var mıdır?

Saygılar.
 
47mf yani 47mikrofarad, evet ikisini de kafadan yenile.tüp boşalmış.onun için endişelenmeye gerek yok.
 
Tekrar merhaba, bahsettiğiniz kond. değiştim ama düzelmedi. Benzer bir sorunun olduğu başlıkta bahsedilen BU2508 kodlu transistörü söktüm, tv'ye enerji verip açma tuşuna basınca led yeşil yanıyor artık. önceden hemen kırmızıya geçiyordu, bu transistör bozuk olabilir di mi?

Bahsedilen 2 adet 47uF 250volt kondansatörleri değiştim, düzelme olmadı.BU2508 kodlu transistörü söktüm, denildiği gibi Stand By ışığı yeşil yanıyor. Eskisi gibi hemen kırmızıya dönmüyor, orta ayağın bağlandı bölümde Led kırmızı iken 12 volt, yeşil iken 160 volt var.

150 Volt olduğunu belirten sarı bir etiket var bu kısımda, TR ölçmeye çalıştım hiç bir değer alamadım. Ben de nasılsa 5 TL lik bir parça diye yenisi ile değiştirdim. Fakat sorun hala çözülmedi, ama bir değişiklik gösterdi. Artık fare sesine benzer bir ciyaklama geliyor.

Kesik kesik fasılalı biçimde "ciuv" diye bir ses. Ana kartı söküp tüpten ayırdım daha iyi kontrol etmek için, yeni resimler de çektim.

Yardımcı olabilecek olan varsa memnun olurum, TV'nin bir değeri yok. Gözümde çöp ama çalıştırırsam mutlu olacağım :)

Yoksa işimi görecek aynı boyutlarda bir TV 2. el olarak 70 - 80 TL.

Son not, L801 ya da Q803 kodlu kondansatöre benzeyen bir barçadan şüphelenip söktüm. Deforme olmuş gibi bir tipi vardı, fotoğrafı var. Ya gerçekten deforme oldu ya da kond. benzer farklı bir eleman bu. Etrafında 3-4 tur tel sarılı çünkü. Fakat herhangi bir değer yazmıyor.

Başka hangi elemanları kontrol etmeliyim?

Teşekkürler

BLP3bG.jpg


Z9kmzz.jpg


oO3oNq.jpg


VramzR.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst