Vektör kontrol nedir?

ozmen8

Üye
Katılım
7 Ağu 2006
Mesajlar
22
Puanları
0
Yaş
39
vektör kontrol hakkında bilgi lazım .yardımlarınızı bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Vektör kontrolünde;eksen dönüşümleri ile, stator akımının moment ve akıyı oluşturan bileşenleri birbirlerinden dekuple edilerek, geçiş tepki karakteristikleri hızlandırılmış ve bir doğru akım makinasının karakteristiklerine benzetilmiştir. Bu yöntemde stator akımının genliğinin yanısıra fazının da kontrol edilmesi nedeniyle, yöntemin
adı Vektör Kontrol olarak belirlenmiştir .
 
Aslında bende merak ediyorum bu Vektör Kontrolü . Kitaplarda okuduklarım biraz havada kalıyor. elinde kaynak olan varsa alabilirmiyim . Siemensin SIMOVERT MASTERDRIVES Inverterları vektor ko ntrollü ama yinede kitabından bişe anlamadım .
 
Arkadaşım şöyle bişey denedim. Belki konuyla ilgili bi yardımı olur. Delta v/f marka hızkontrol vardı elimde. Hız kontrolü motora bağladı. Motorun frekansını iyice düşürdüm (2.0 hz). Bu hızda motorun milini tutabiliyorum ve dönmesini engelleyebiliyorum. Hız kontrolden vektör kontrolünü aktif ettiğimde motor ne kadar yavaş dönerse dönsün mili tutamıyosun böyle bi şey yani.
 
motorun tork sonda tutamiyosun vektöröl sürücü motorun torkunu ayarlar örnek hiz ayni
güç nim veya maxsimin kullana bilirsiniz
 
Mekanik yük bir devirlik dönü esnasında değişim göstermiyorsa (örneğin volan) V/F sürücülerle yapılan hız kontrolünde büyük sorun yaşanmaz.

Eğer yük bir devirlik dönü esnasında değişim gösteriyorsa (örneğin kazanı dolu bir çamaşır makinesinin tamburu dönerken yukarıya kadar tırmanmış çamaşırlar yukarıdan aşağıya düşerken) bu durumda V/F sürücü çok başarısız olur hatta işin üstesinden gelemez.

İşte bu durumda vektör kontrollu sürücü ön plana çıkar ve işi layiki ile yapar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst