VAV Kutusu Basinc ve Hava Akimi

emperorr

Üye
Katılım
23 Eki 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Selamlar,
Elimde bir adet VAV kutu var, sanirim egitim icin dizayn edilmis ki uzerinde bir de fan var.
Daha once mekanik olarak kontrol edilen bu sistemi kontrol unitesi, termostat ve hava cikisina sicaklik sensoru koyarak guncelledik. Sorum su;
Bu vav uniteleri damper pozisyonu icin belirlenen(sabit) oda sicaklik degerine, oda sicakligini getirmek icin degil de, belirlenen "cfm" degeri araliginda sicakligi ayarliyor gibi.
Nedir bu vav unitelerini calistiran veya kontrol eden degerler? CFM degerleri oda basinci icin onemli fakat min ve max degerlerini kanal boyutu haricinde baska bir deger etkiliyor mu? Normal sistemlerde(genel) logic nasil olusturuluyor?

Tesekkurler,
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
VAV kutusu etiketinde üretici tarafından set edilen min max hava debileri yazıldır. mesela min1500m3 max 3000m3 diyelim. siz VAV a 24 uyguladığınızda min kadar motor klepelri açar. 1500 - 3000 arası için 0-10 v uygulayarak istenen debiye ( yada sıcaklığa) ulaşmış olursunuz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst