v90 servo

Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
453
Puanları
6
Yaş
37
Merhaba, siemens v90 servo sistemi s71200 ile pulse modunda kontrol ediyorum. Yalnız hali ile elektrik gidip geldiğinde sistemin hangi pozisyonda olduğunu bilmediğimden her defasında sisteme home yaptırıyorum.

Bunu aşmak için nasıl bir yolz izleyebilirim sizce? Servo hangi pozisyonda kaldıysa bu bilgiyi bana feedback olarak geri veremezmi?

Bu bilgi için sürücü pto çıkışlarını kullanıp hesap kitap yapıp PLC hafızasınamı kaydetmeliyim çözüm olarak, yada başka pratik bir yöntem varmıdır ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bu istediğini yapacak sürücü yok. motorun mutlak enkoder olmak zorunda.. yada en iyisi "home" pozisyonuna gitmek her defasında. v90 ile ilgili bir konu değil.
 
hocam bu modeli kullandığımızda aktüel pozisyonu nasıl okuyoruz peki uss üzerindenmi? Bunun ile ilgili siemensin örnek bir yayını mevcutmudur ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,758
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst