Vİbrasyon sensÖrÜ

asbaskan

Üye
Katılım
21 Haz 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
65
Arkadaşlar vibrasyon sensörü hakında bilgisi olanlar
vibrasyonun okuma işlemini nasıl gerçekleştirebilirim
indikatör ile okumak için neler gerekli
yardım ederseniz sevinirim
 
www.marmatek.com dan ayrıntılı bilgi alabilirsin.Vibrasyon sensörünün değişik çıkış tippleri vardır.En popüler olarak kullanılan ve ayrı bir indikatöre gerek olmadan çalışın 4-20mA çıkışlı olandır.Seçim yaparken en önemli etken ölçeceğin sistemin maksimum kaç mm/sn olacağıdır ve bağlıyacağın yerde iyi bir topraklama olmak zorunda
 
değerli kardeşim kanerlend verdiğin bilgi için teşekürler am bana öyle hazır birşey lazım değil
çünkü sürekli kullanılmıyacak zaten sistemin orjinal olarak algılayıcısı panoda mevcur biz atölyede panosuz kontrol amaçlı kullanacağım için sensörle üzeinde bağlı zaten ben indikatörle okuyabilmek için neler yapmam gerekli o konuda yardım edersen sevinirim selamlar.
 
İndikatörün markası nedir acaba?
 
Merhaba arkadaşım burada paylaşacağım linklerde senin işine yarayacağını sensörleri gösterir bilgiler var. Umarım senin ve faydalanacak arkadaşlarımızında işlerine yarar...
http://www.ifm-electronic.fr/ifmtr/web/pselect2!2_70_10_30.html
http://www.vibrasyon.com/vibrasyonTitSen.asp

Hoşçakalın!
 
Arkadaşım bu soruyu sorduğuna göre elinde bir indikatör olmadığını var sayıyorum. Öncelikle vibrasyon sensörünün markasını ve tipini al internetten araştır. Çıkış tipi nedir? muhtemelen 4-20 mA, tabi bu arada elektronik bilgisi olan biri varsayıyorum, sonra internetten PIC ile sıcaklık ölçümü yapan örnek devrelerden birini bul, benzer şekilde vibrasyon indikatörü yapabilirsin, devreyi yap limitleri programla ayarla sensöre seri girriş yap. Bunun sana maliyeti toplamda 20 ytl ancak olur. PIC olarakta 16f84 , 16f877 ...vb. işini görecektir.
yok zaten bir indikatörüm var diyosan bu devrenin hazırı zaten elinde var demektir. O zaman sadece bağlantılar kalır. Genelde bir besleme birde sinyal girişi (4-20mA yada 0-10V) ile işini göreceğini söyleyebilirim. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,278
Mesajlar
916,392
Kullanıcılar
450,103
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst