Uzaktan Sayaç Okuma Yardım

blake123

Üye
Katılım
18 Haz 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba forumda aradım ancak herhangi bir cevap bulamadım. Çalıştığım şirketin toplamda 14 15 tane işletmesi var. Buralarda aylık 450.000 Tl ile 40.000 TL arasında değişen elektrik faturaları geliyor. Şirkete yeni girdim ve endeksleri incelediğimde bir ay sayacın endüktif değerinin yanlış okunmasından dolayı ilerleyen ay 32.000 TL cezaya girdiğimizi fark ettim. Bunun üzerine bütün işletmelerin sayaçlarını uzaktan okuyabileceğimiz ve günde 3 defa okuma alabileceğimiz bir sistem arayışına girdim.
İnternette araştırdım GPRS Modem ile, Ethernet kablosu ile ve telefon hattı ile yapılan uygulamalar mevcutmuş ancak tam detayluı bilgiye ulaşamadım. Benim sorunum işletmeler arası mesafeler uzak hatta 2 tesis ayrı bir ilde yer alıyor. Bu durumda benim izlemem gereken yöntem nedir, bildiğiniz tavsiye edeceğiniz yerler var mıdır?

Araştırdığım yerler okuma işi yapan şirketlere çalışıyor ancak benim istediğim sadece 15 tane sayacın (Farklı yerlerde) bilgilerini saklayarak, raporlamalar yapabileceğim ve kesilen faturalar ile karşılaştırabileceğim bir sistem. Gündüz, Puant, Gece, Endüktif, Kapastifi, Demand gibi değerleri okumak ve kaydetmek istiyorum. En uygun yöntem GPRS gibi duruyor ortalama maliyeti nedir, nasıl bir yöntem izlemeliyim yardımlarınız bekliyorum. Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
YaşlıUzman ilginiz için teşekkürler. MySİS firmasının ürünü birkaç noktada kullanılıyormuş zaten, buna alternatif olacak bir sistem istiyorlar. Uzak noktadaki sayaçların istenilen herhangi bir noktadan okunması üzerine bir çalışma gerekiyor. MySİS ile iletişime geçtim cevap bekliyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst