uzaktan kumanda ile PWM uygulaması yardım.

Katılım
24 Ara 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
30
mrb hocalarım. şimdi benim şöyle bir projem var: ben ır ile uzaktan kumanda devresi ile bir motoru pwm ile sürme devresini yapacağım.
çalışması şöyle olacak.
1. 3 tane button olacak
2. 1.buttona basıldığında tüm sistemi açacak tekrar basıldığında tüm sistemi kapatacak(toggle denedim olmadı.)
3. 2.inci buttona bastağımda motor pwm ile sag tarafa hızlanarak çalışacak.
4. 3 buttona bastığımda motor pwm ile sol tarafa yavaşlayarak çalışacak.
5. motorun kademeliri pwm olarak 1-3 kademe arasında bölünecek sağ tarafa hızlanırken 1-2-3 kademeleri 7 segment displayda görüncek. sol tarafa yavaşlarken de 3-2-1 yada diye yavaşlayacak.

proje bu şimdi karşılaştığım problemler de şöyle:
1. uzaktan kumandanın açma tuşuna bastığımızda sistem belli bir süre(80 sn) tam gücte çalışması gerekiyor. Yani en yüksek kademede(3 kademe de).
daha sonra sağ yada sol tuşuyla yukarı aşağı hızlara kademeli olarak geçilebilir. ben pic16f628a in mclr pinini kullandım. resetlemesi ve aç kapa yapmak için. ama olmadı . daha sonra mclr ucunu giriş olarak ayarladım ordan gelen sinyali kullandım.onunla set reset yapmak istedim. O da olmadı.
toggle kumutune denedim ama toggle ile sadece bir led yak söndür yapabildim bu sistemi aç kapa için bir toggle programı yazamadım toggle ile böyle bir şey yapılabilir mi ? .
uzaktan kumanda işini hallettim şuan 3 sinyal alıyorum sadece sinyalleri pice okutup aç kapa, sag, sol yapıp displaya yazdırmam kaldı. ama sistemi açma ve kapama işinde kaldım tıkandım. sistemi nasıl tek buttonla aç kapa yapabiliriz. yardımlarınız icin teşekkür ederim...
 
Ben arduıno ile yapmışdım değişkendeki degeri artırıp azaltıp motora aktariyordum
 
Kodu buraya yuklerseniz yardimci olmaya calisirim
 
sagolun hocam kademe kademe gidiyorum şuan. şuanlık tek sorun botuna bastığımda tüm devreyi açacak tekrar bastığımda devreyi kapatacak bir yazılım. toğğle denedim olmadı. wdt on yaptım o da olmadı. acaba kesme mi kullanmam gerekiyor bunun için ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst