Ustalık belgesi ve Fen adamları yetkileri

Evet calistigim yerde başka is yapmak yasak ogrenirlerse dediğiniz gibi isten cikarirlar. En iyisi hic yapmamak ama bazen dostlarin isini yapiyoruz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
EML mezunu olsanız bile Ustalık Belgesi için Çıraklık Eğitim Merkezi'nde sınava girerek belgenizi alabilirsiniz.

Evet. Bu belgeyi başka bir işte çalışırken kullanamazsınız. Adınıza yer açtığınızda ise Bağkur'a tabi olursunuz ama firmada çalıştığınızdan da bu mümkün olmaz kanısındayım. Bağlı bulunduğunuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı detaylı bilgi verebilir.
 
Merhaba konuyu hortlatsam nasıl olur?
Güncel gelişmeler var mı acaba ?
Benim 4 adet ustalık ve 2 adet usta öğretici belgem var. Şöyle ki ;
1. Ses ve görüntü sistemleri ustalık belgesi
2. Endüstriyel Bakım onarım elektrikçisi ustalık belgesi
3. Yüksek gerilim sistemleri ustalık belgesi
4. Elektrik tesisatları pano montörlüğü ustalık belgesi ile Fen adamı belgesi alabilir miyim?
İlginize teşekkür ederim
 
Ustalık Belgesi olanlar 3. sınıf fen adamı sayılıyor zaten. İlgili meslekte yetkili olarak iş yapmak için Ustalık Belgesi yeterlidir. Piyasada mâli anlamda iş yapmak ayrı bir konu. İşin durumuna göre farklı ticari kayıt usulleri var; Gerçek Usul, Basit Usul gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst