İşyeri açma belgesi + Ustalık belgesi

GND-

Üye
Katılım
12 Eki 2016
Mesajlar
505
Puanları
16
s.a ustalar ben meslek lisesi elektrik-elektronil böl. mezunuyum. kafama takılan bir şey var şimdi benim işyeri açma belgem var ama altında şöyle bir şey yazyor bu belge 3308 mesleki eğitim kanunlarınca düzenlenen ustalık belgesine tanınan bütün hakları kapsar ibaresi yer alıyor ..
acaba bu ne anlama geliyor ?? ben usta öğretici belgesi almak isityorum alabilirmiyim ? yoksa önce ustalık belgesi mi alacaz nasıl olur bu iş ???
 
Ben 1995 mezunuyum meslek lisesi bizdeki geçerli kanuna göre:Meslek lisesini bitirdikten sonra 1 yıl sigortalı çalıştıktan sonra eski adı çıraklık eğitim yeni adı meslek edindirme kurumunda bir hafta eğitim alıp sınava girip ustalık belgesi alıyorduk bu belge ile işyeri açıp ve sonrasında usta eğitici belgesi alıyorduk.Fakat şimdi mevzuat değişmiş.Bence çok yanlış olmuş.
Hiç iş tecrübesi olmayan meslek lisesi mezunlarına usatalık belgesi ve işyeri açma belgesi veriliyormuş.Ben şuan ki bilgi seviyesini çalışarak edindim ve hala yeni şeyler öğreniyorum.Yeni mevzuat nerede yayınlanmış bilermiyorum ama sorduğunuz soruyu en iyi meslek edindirme kurumundan nyetkililer veya meslek lisesi hocaları cevaplayabilir.
 
eyvallah ben 2012 mezunuyum bayramdan sonra hemen çıraklık okuluna gidip durumu öğrenecem.....
 
az önce çıraklık eğitim merkezine gittim durumu net bir şekilde öğrendim.
işyeri ama belges aynı zamanda ustalık belgesi yerine geçiyormuş .
usta öğretici belgesi almak istiyorum dedim kimlik fotokopisi işyeri açma belgesi fotokopisi ve resim ile gidip başvuru yapacam 5 defa pazar günü eğitim aldğın zaman usta öğretici belgesi veriyorlarmış....
 
işyeri açma belgesi ustalık belgesi yerine geçer açabilirsin işyerini o belge ile yeni kanuna göre 3308 mesleki eğitim kanunlarınca düzenlenen ustalık belgesine tanınan bütün hakları kapsar.yanında çırak çalıştıracaksan ayrıca usta ögretici belgesi alırsın..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst