urun var-yok sensöru

mbayram

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
953
Puanları
156
Kolay gelsin arkadaşlar.Benim araştırdığım sensör; beyazla karışık yeşil renkli 7cm genişliğinde 15cm uzunluğundaki bez,beyaz kumaşın üstune yapışıyor.Bu parça bezin katlanmaması gerekiyor ve makina yaklaşık olarak dakikada400-500 tane basıyor.Bana nasıl sensör tavsiye edersiniz.
Renk sensörü kullandık ama randumanlı çalışmıyor(Sıck marka)
 
Kumaşın dört köşesine yerleştireceğin kontrast sensörü ile yapabilirsin veya endüstriyel kamera kullanabilirsin. Her iki çözüm de Leuze electronic'te var.
Tabi kesin birşey söylemek için uygulamayı yerinde görmek gerekli.
 
kontrast sensörü çözüm oplursa renk sensörü gözü kapalı çözüm oalcaktır elinideki ürünün muhtemelen ayarlarında sorun olabilir renk sensörlerinin çlalışma mesafeleri kıstlıdır özel tip olmadıkça.montajdan kaynaklanan hata lar olabilir.

Eğerki katlanmayı algılayacaksan, arka fon bastırma sensör kullanmak daha mantıklı olabilir.hem kontrasta göre daha ucuz bir çözüm, hemde daha efektif bir kullanım olur.

bir çok ürünle yapabilirsin ama uygulamayı görmek daha aklıllıca olur.
çözebileceğin ürünler : renk sensörü, kontrast sensörü, lazer mesafe sensörü, arka fon bastırmalı sensör, 2 Boyutlu kamera, 3 boyutlu kamera.Bunların hepsi,,SICK te var, bunkarın hepsi çözüm olur ama herkesinde dediği gibi uygulamayı görmek daha mantıklı olacaktır.
 
Sistemde kamerayı da denemiştik ama istediğimiz sonucu alamadık.Çünkü yeşil renk beyazla karışık olduğundan seçemedi.hatta kamera algılasın diye ortam ışığında ayaralamalar yaptık ama nafile. Renk sensörü olararak KEYENCE marka renk sensörü kullandık.SİCK den daha verimli , daha başaralı çalıştı.(Tabiki fiatıda ona göre fazla)Deneme süresi devam ediyor ve gayet başaralı.Sonucu bayramdan sonra kesinleşecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst