Urban DWS-711 Soundbar

ozgurece-TA3HGU

Katılımcı Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
405
Puanları
56
Değerli forum arkadaşlarım Urban DWS-711 Soundbar ı detaylı resimleyip paylaşıyorum.
Kalitesiz bu cihazda ki sorun ilk açılışta çok yüksek volumde Blutoot now sesi ve kısa bir açılış müziği ile yapılandırılmış. Gecenin bir vakti cihaz açılırsa çoluk çocugu kaldırıyor.Yuksek volumde bir giriş fon müziği uygulanmış. Giriş atlatıldıktan sonra sesi kısabiliyoruz. Çıkışlar tek yani mono . Bu cihaz Volume potu ekleyebilirmiyiz. ? Elimdeki potlar bunlar. Bağlantıyı nasıl yapacağız ? Birde çıkartırken radyo anteni koptu sanıyorum 3,5 siyah dişi jack yuvasının hemen arkasındaki yer. mi ? Sizlerin önerileriniz nelerdir. ?


ob0VUI.jpg

ob0rvS.jpg

ob0y6b.jpg

ob0QTG.jpg

ob0nAf.jpg

ob0usQ.jpg

ob0SCs.jpg

ob0xtt.jpg

ob0TjR.jpg

ob0IVc.jpg

ob0adN.jpg

ob0YUe.jpg

ob0LYP.jpg

ob0Nvq.jpg

ob0O9Y.jpg

ob0XC0.jpg

ob79D8.jpg


* YÜKSEK SES PERFORMANSI
* RADYO, USB, BLUETOOTH, AUX, TF CARD DESTEĞİ
* LED SAAT GÖSTERGESİ
* TELEFON CEVAPLAMA (MİKROFON)
* TV, BİLGİSAYAR, TABLET PC , TELEFON BAĞLANABİLME


RMS Güç (Soundbar) :50 W-100 W (Bu çok komik bu uyduruk cihaz 3W bile zor verir)
Hassasiyet/Duyarlılık:91 dB-95 dB
Maksimum Ses Basınç Seviyesi:90 dB-95 dB
Bağlantı :USB Audio
Harici Subwoofer : Var
 
Son düzenleme:
Knk hoparlör çıkışının + ucunu potun sağ veya sol bacağına bağla orta bacağa hoparlörün kablosunu geride kalan bacağa - ver(eğer devre stereo değilse -yi güç kaynağından al) bence bu kadar basit yada araya bi anahtar ekle cihazı açıldıktan sonra hoparlör'ü açarsın bu arada galiba hoparlör 5 watt 4-8 ohm arası bir şey yada 3 watt 6 ohm galiba
 
Değerli forum arkadaşım @Helppls365 güzel bir fikir verdiniz anahtarla hoparlörleri kapatıp açabilecek şekilde anahtarlama yaptım. Atrık açılış intro zımbırtısını sessiz konumda geçiyorum.

o4lrqv.jpg

o4lS56.jpg

o4ly7x.jpg

o4lJEY.jpg

o4lQL0.jpg

o4luGp.jpg

o4lx4y.jpg
 
Değerli forum arkadaşım @Helppls365 güzel bir fikir verdiniz anahtarla hoparlörleri kapatıp açabilecek şekilde anahtarlama yaptım. Atrık açılış intro zımbırtısını sessiz konumda geçiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 84800
Ekli dosyayı görüntüle 84801
Ekli dosyayı görüntüle 84802
Ekli dosyayı görüntüle 84803
Ekli dosyayı görüntüle 84804
Ekli dosyayı görüntüle 84805
Ekli dosyayı görüntüle 84806
Elinize sağlık orjinali gibi gözüküyor mükemmel işçilik
 
Sound bar'lar iyice ayağa düşmüş. :D
Bir zamanlar SURROUND dinleme özellikleri ile reklam ediliyorlardı..
Evdeki kablo karmaşasını istemeyen kişiler için bazı büyük markalarda bile bolca reklam yapılıp fahiş fiyatlara satıldıktan sonra her biri teker teker ikinci ellere düşmüştü :)

NOT:
Hala piyasada varmış ve aynı fiyatlar dahilinde (yaklaşık 500-1500$ arası) satılıyorlarmış.

https://www.hepsiburada.com/soundbar-c-60008218?siralama=azalanfiyat
 
Onursal hocam paylaştığınız linkteki fiyatlar gerçekten yüksek. Bu fiyatlarda tüketiciler Audio systemleri tercih ederler düşüncesindeyim. Analog audio sistemlerdeki bass sesini ve ses kalitesini sounbard sistemlerinde yeterince alacağımızı düşünmüyorum.
 
Onursal hocam paylaştığınız linkteki fiyatlar gerçekten yüksek. Bu fiyatlarda tüketiciler Audio systemleri tercih ederler düşüncesindeyim. Analog audio sistemlerdeki bass sesini ve ses kalitesini sounbard sistemlerinde yeterince alacağımızı düşünmüyorum.
Zaten soundbar'lar kalite unsuru barındırmaz. Temel olarak günümüzdeki çok ince yapıdaki TV lerin içerisine konulması mümkün olmayan büyük hoparlörlerin yerine konulabilmesi için tasarlanmışlardır.
İlk önceleri stereo sistemler için uygun büyüklükte iki hoparlör barındıran, ama 5.1 gibi SURROUND sistemlere de el atarak tekniğin bazı özelliklerini kullanarak kablo karmaşasından kurtulmayı planlamışlardı.
Ne de olsa iyi bir sound bar sisteminde surround hoparlörler de bulunmakta idi.
Ancak surround (arka) hoparlörlerin yerine kullanılan hoparlörlerin duvardan yansıyan sesler prensibi ile çalışıyor olması önemli bir dezavantaj idi. Çünkü duvardan yansıması için planlanan sistemin kullanılabilmesi için sağ ve sol tarafta duvar olması gerekli idi.
Halbuki çoğu evlerde bir taraf duvar ise diğer taraf pencere ve perdesi idi :D
Sonuçta kalite arayan çoğu kullanıcı bu sistemin iyi bir sistem olmadığını anlamış oldu. Çünkü 2.1 basit bir sistem veya stereo bir sistem bile bu sound barlardan çok daha kaliteli idi. (İnanmazsan evindeki en kötü sony ampliyi bağlayarak kıyaslayabilirsin ) :D
Böylece çoğu vatandaş yüzlerce dolara almış oldukları sound barları elden çıkartarak ya 5.1 sinema sistemine ya da bilindik stereo sisteme yeniden yönelmiş oldu.
 
Onursal hocam 5+1 de bitti sayılır . USB 7+1 14$ Ben denemedim tecrübe etmedim ses kalitesini bilmiyorum ama kullanıcı yorumları tatminkar.
Dünya ileri giderken biz geri gidiyoruz adamım.
Günümüzde değil 7.1 sistem 5.1 sistem bile neredeyse kullanılamama duruma geldi.
Çoğuları internet üzerinden film ve müzik dinlemeyi savunuyorlar.
Sınırlı koşullarla 6.1 (DOLBY DİGİTAL-EX) sağlanabilen filmler DVD'lerle gelmeye başladığı anda 5.1 ler bile ölmeye başladı.
Teknoloji çok gelişti. Artık BR/DVD ler çıktı 7.1 kanal DOLBY TRUE HD veya DTS MA geliyor derken bunlar çıktıkları yerlerde kaldılar.
 
3watt'ı küçümsemiş ama gerçek 3watt olunca ev için yeterli olur koşu düşmanı hoparlör...

fiyatını harika bulmuş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst