UPS - Kesintisiz Güç Kaynağı ve Çeşitleri

Hepsine 5 kva yeter meellim...generatorde ayni sekildi varsa tabi...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
[h=2]Güç Tespiti[/h] Genel olarak uygulanabilen üç farklı güç tespiti metodu vardır. Farklı sistemler için en uygun metodu seçerek güç tespiti yapmamız mümkün olacaktır.

1) Güç Hesap Tablosunu Kullanarak:
Genel olarak bilgisayar ve bilgisayar çevrebirimlerinin oluşturduğu sistemlerin gücünün hesaplanmasında bu yöntem kullanılır. Sistemdeki her ürünün gücü tablodan bulunarak toplanır, Örneğin 10 PC 17” monitörlü, 1 P4 sunucu, 1 Lazer (A4) ve 1 Mürekkep püskürtmeli sistemin güç tespiti aşağıdaki gibidir.
10 x 350 = 3500 VA
1 x 600 = 600 VA
1 x 700 = 700 VA
1 x 150 = 150 VA
Toplam: 4950 VA

Yukarıda hesaplanan sistemin yaklaşık gücü görüldüğü gibi 5kVA civarındadır. Ancak buna benzer durumlarda her zaman ilerde oluşabilecek artışları da düşünerek hesaplanan gücün %20 daha üzerinde bir güç kaynağı önerilebilir. Yani yukarıdaki sistem için uygun ürün 6 kVA olacaktır.

2) Etiket Değerleri Kullanılarak:
Özellik tıbbi cihazlar ve bazı küçük çaplı endüstriyel cihazlar için güç tespitinde bu yöntemden faydalanılabilir. Ürünün üzerindeki etiketten veya katalog bilgisinden yararlanılarak güç hesaplanılır. Burada dikkat edilmesi gereken bu etiketlerde 3 farklı şekilde güç değeri bildirimi yapılabilir. Etikette eğer gerilim (V) ve Akım (A) değeri yazıyorsa bunlar çarpılarak güç (VA) hesaplanabilir. Eğer güç değeri Watt (W) olarak belirtilmişse bu değer 0,7’ye bölünerek VA değeri heseplanır.

3) Ölçüm Yaparak:
Büyük çaplı endüstriyel makinelerin bulunduğu sistemlerin güç tespiti özel ölçü cihazları kullanılarak yapılır.

kaynak: İnform Kesintisiz Güç Kaynakları
 
merhabalar arkadaş lar benim sorum 2 adet masa üstü 1 adet diz üstü 2 adet adsl modem 2 adet nokta vuruşlu yazıcı için ne kadar güçte bir ups kullanmalıyım ve kullanacağım jeneratör ne kadarlık olmalı cevaplarsanız sevinirim..
teşekkürler....

Cihazlarının tam gücünü bilmiyorum ama ortalama 900 Wattlık bir gücün var sanırım . 2 Kva lık bir Güç Kaynağı Çok Rahat İşini Görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst