Under Ground'un Amatör Elektronik Dünyası

İş yerimizde atıl durumda olan bir devasa İngersoll Rand kompresör var pistonlu. 1 metrelik biyel kolları ve tamir anahtarlarını geçen attırdım hurdalığa yer kaplıyor ambarda diye . Onun fotoğraflarını atayım bir ara. Kesin beğenirsin.

20 gün öncede dıştan yataklı bir bilezikli asenkron motor değişmek zorunda kaldık. 400 HP gücünde. Rotoru teraziye alıncaya kadar anamız ağladı iki gün. Başından kaldır, olmadı kıçından kaldır, olmadı sağdan kaldır, olmadı soldan kaldır. 0.5 mm den daha aşağı mesafelerde layner ( çeşitli kalınlıklarda tabaka saç) kullanarak denge kurmaya çalışıyorsun.
Nostalji falan güzelde bir yerde de eh be nalet olsun diyorsun eskiye.

İş yerimizde atıl durumda olan bir devasa İngersoll Rand kompresör var pistonlu. 1 metrelik biyel kolları ve tamir anahtarlarını geçen attırdım hurdalığa yer kaplıyor ambarda diye . Onun fotoğraflarını atayım bir ara. Kesin beğenirsin.
Millet muzikten etkileniyor.
Bende o girişteki Bismark gemisinin namlusunu tornalayan tornayı görünce etkileniyorum.
Stajda iken bende böyle bir tornada dev bir vanayı tornalıyordum. :)

C4315_Russian_made_multimeter.webp
ilk ölçü aletim buydu.
Öğretim görevlisi bir elektronik muh. ne vermiştim.
Bütün dirençlerini yakmıştı. Çok üzülmüştüm çocukken. :(
Ben sadece 5 volt için onarmıştım. Bana yetiyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 118711
ilk ölçü aletim buydu.
Öğretim görevlisi bir elektronik muh. ne vermiştim.
Bütün dirençlerini yakmıştı. Çok üzülmüştüm çocukken. :(
Ben sadece 5 volt için onarmıştım. Bana yetiyordu.
Biz EML de iken TES marka analog multimetreler vardı. Onlara çok hayrandık. Uzay teknolojisi gibi gözükürdü gözümüze. Onları nette hala arıyorum, bulamıyorum.

Rüyamda Bodrum dayım . Oranın namlı bir ustası elektrik ve mekanik üzerine bir kitap yazmış. Çarşıda gezerken kitapçıda kitabı görüp hemen alıyorum. Açıp okumaya başlıyorum. İçinde kapağı açılmadık egzantrik bilgiler var. Daha sonra hanımla kalmak için küçük boy bir otele gidiyoruz. Rüya bu ya. Kitabın yazarı ustamız otelin de sahibi. Ooooo diyorum ustam kitabın hayırlı olsun, çok beğendim falan diyorum. Ustamın üzerinde bir siyasetçi ciddiyeti var. He he tamam öyledir diye mevzuyu geçiştiriyor. Neyse otelde sabah uyanıyoruz. Bütün otel personeli fosur fosur uyuyor. Ortada kahvaltı yok. Ben sinirlenip bu nasıl otel yahu. Gideyim mutfağa bir menemen yapayım da karnımızı doyuralım diyorum. Hanım saçmalama Under Ground. Hemen bu otelden çıkıyoruz diyor .
Bir tarafımız açıkta kaldı herhalde. Deli deli rüyalar görüyoruz.

Dün internetten bir ev mobilyası aldım. Üniteyi kurmak bir saat. Kapak ayarı yapmak 2 saat sürdü. En son pes edecektim. Bir şekilde becerdim. Gerçekten bir işin pratiğine ve ustalığına sahip olmadan o işi yapmak bazen boşuna hamallık olabiliyor.

Kart üzerindeki patlayan mosfeti voltaj değerleri tutan ile değiştim. Enerji verdim çalışıyor. Gate ve source a bu sefer kablo lehimleyip osiloskopa bağladım. Gate drive sinyali de ölçtük nihayet. IMG_20251006_142256.webpIMG_20251006_142145.webp

Kurtlarımız kaynıyor ve değişik fikirler uyguluyoruz . Smps den mosfeti söküp gate sinyali ölçtük . Yeni çalışma ortamımız da baya şekil oldu .

Adsız.webpIMG_20251014_124810.webpIMG_20251014_124811.webpIMG_20251014_124828.webp

Bugün arızalı söktüğüm bir led ampül plaketi . Dirençler ve entegre hiçbir yere bağlı değil . Köprü diyot çıkışı yallah led diyot dizisine .20251022-125359-004.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri