Under Ground
Profesyonel Üye
Arkadaşlar kolay gelsin . İyi tatiller . Evde daha önce bozulan laptop adaptörünü parçalayıp üzerinde çalışayım dedim . Karda evde hapis kaldık nasıl olsa , vakit bol . Sorularım şunlar cevap verebilecek arkadaşlara :
1- RT bağlantısı entegre üzerinde boşta . Ortada NTC yok . Bu büyük bir eksiklik değil mi ?
2- Benim cihazda Vın girişi bağlantısı dökümandakinden farklı . Hangisi doğru ?
3- VDD bağlantısında bende bir zener bağlı . Onunda diğer ucu - ye bağlı . Yine VDD ucuna bağlı bir normal diyot ona seri bağlı kondansatör ve kondansatörün bir ucu - devresinde .Yine dökümandan farklı bir bağlantı .
Bunların hepsi malzeme tasarrufu mu yoksa farklı dizaynlar mı ?
Cevap verecek arkadaş olursa şimdiden çok teşekkürler.
Edit 1 : Malesef atölye ve çalışma ortamımızda yok evde . Mutfak masası üzerinde hanımın tencere altlıkları üzerinde çalışıyorum gördüğünüz gibi
Edit 2 : Kendim çalıp kendim oynayayım . VDD nin döküman bağlantısında aslında smps trafo bağlantısı gösterilmiş . Uç tarafında nokta var . Yeni farkettim.
1- RT bağlantısı entegre üzerinde boşta . Ortada NTC yok . Bu büyük bir eksiklik değil mi ?
2- Benim cihazda Vın girişi bağlantısı dökümandakinden farklı . Hangisi doğru ?
3- VDD bağlantısında bende bir zener bağlı . Onunda diğer ucu - ye bağlı . Yine VDD ucuna bağlı bir normal diyot ona seri bağlı kondansatör ve kondansatörün bir ucu - devresinde .Yine dökümandan farklı bir bağlantı .
Bunların hepsi malzeme tasarrufu mu yoksa farklı dizaynlar mı ?
Cevap verecek arkadaş olursa şimdiden çok teşekkürler.
Edit 1 : Malesef atölye ve çalışma ortamımızda yok evde . Mutfak masası üzerinde hanımın tencere altlıkları üzerinde çalışıyorum gördüğünüz gibi
Edit 2 : Kendim çalıp kendim oynayayım . VDD nin döküman bağlantısında aslında smps trafo bağlantısı gösterilmiş . Uç tarafında nokta var . Yeni farkettim.
Son düzenleme: