Umman

ysnclskn

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
417
Puanları
1
Yaş
36
Umman' da hayat şartları nasıldır? Sosyal hayat, ekonomik hayat, ulaşım hakkında bilgi almak istiyorum. Elektrik elektronik mühendisi ortalama ne kadara çalışmalı?
 
Pek fazla sosyal hayatı var diyemem yok gibi ama ekonomik olrak çalışanlarına ii imkanlar sağlıyor bir mühendis 5000$ alıyor ayrıca ev ve arabasını veriyor zaten petrolü var artık gerisini sen düşün
 
5000 bin dolar iyi sıkıyorsun arkadaşım, 2 bin- 2. 500, teknikerlerde 1.500 dolar.
 
Sonuçta bir arap ülkesi(uae'yi bu sınıfta katmazsak) sosyal imkan olarak Türkiye ile karşılaştırmayı bile denemeyin.Zaten şantiye kavramı dolayısıyla 15 günde 1 tatilinizde anca rahat uyuyabileceğinizden dolayı,yapabileceğiniz yegane sosyal olanak,kaldığınız kamp veyahut yerleşim yerindeki arkadaşlarla dışarıda yemek yeyip,varsa birşeyler içmek olacaktır.Maaş konusu burada tecrübeyle orantılıdır(işverene de bağlı tabii,ucuza kapatayım düşüncesi varsa..) o konuda önerilen ücret aklınıza yatıyorsa sıkıntı olmaz.Yurtdışı işlerde asıl bakılması gereken sosyal olanak veya kaç para maaş(2.plan olmalı kendini geliştirmek isteyen için en azından 1-2 sene) değil,gittiğiniz şirketin durumu,maaşların zamanında mı gecikmeli mi,yoksa hiç mi (olmuyor değil..),şantiyedeki sirkülasyon durumu vb. diğer şartlar hakkında 'şirketi' araştırmanız daha doğru olacaktır.Yoksa burada 50 kişi Umman süper yer git para biriktirirsin dese ne yazar,çok kötü dese ne yazar..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst