Ucuz Klima

alpaslan54

Üye
Katılım
19 Mar 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Arkadaşlar ucuz ve ekonomik tipte hem ısıtıcı hem soğutucu klima alacağım piyasa yokluyorum. Sizlerinde tavsiyesini almak isterim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Daıkın yetkili servisine sorduğunda bu soruyu bana LG kullanmamı tavsiye ettiler hem servis sağlayıcısı arçelik hemde ekonomik fiyatlarda (kendisinin bile LG marka klıma kullandığını söylemişti.)Enerji sarfiyatı olarak da uygunmuş.Tabi ne kadar güvenebiliriz oda bize kalmış biraz araştır derim.)Ama ben kaliteden ödün vermem diyorsan pahalı olmasına karşın Daıkın derim uzun ömürlü kaliteli biraz pahalı olsada ..)
 
arkadaşlar çok kaliteli bir klımayla aynı gazı kullanan ucuz bir klımanın yakıtlarını oranlarsak nasıl bir oran çıkar saygılar
 
arkadaşım böyle bir durumda kullanılan akışkanın yakıt sarfiyatı ve enerji verimliliği bakımından pek bir önemi yoktur. zaten klimalarda kullanılan akışkanların çoğu aynıdır. senin dediğin durumda öncelik bu chazlardaki mekanik cihazlar ve bunları özellikleridir. örneğin aynen dediğin gibi bir durum oldu; bir klimanın kompresörü çalışma gücü, verimlilik endrji sarfiyatı vb. konularda çok üstün ama diğer klimada ise piyasa malı basit ve ucuz bir kompresör kullanılmış. bu durumda tabiiki en iyisi kompresörü iyi olanı seçmektir.
 
Valla içinde aynı gaz diye klimalar aynı olmuyor.

Örnek vereyim güney batı cepheli tabanı tahta olan iyi yalıtımlı iç balkonlu bir odada (yani oda direk dışarda değil balkondan sonra içerde daha korunaklı oda) bu odada 12000 btu arçelik var rezil ötesi, sık sık defrosa giriyor, ses çok, plastik kalitesi dandik.

Gelelim kuzey cephe oda direk dışardan başlıyor balkon falan yok güney cephedeki oda ile aynı büyüklükte 16,7 metre kare burada 8,500 btu daıkın var eski model ınverter AC olanlardan, bir klima bu kadar mı güzel olur o odayı cehennem giib ısıtıyor, arçelik ağzı ile kuş tutsa dandik.
 
Arkadaş ucuz klima bence pek bakma fiyatı düşük oluyor Bakım maliyeti fazla sürekli arıza yapar benden demesi ucuz etin yahnisi yavan olur derler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,150
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst