ucan giyotin

Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
61
alcipan profili ureten tayvan mali birmakinada FS 150 High Performance Fliying
Shear control unitesi ve Mitsubishi Melservo MR-j2-Super servo surucu ile ucan giyotin kontrol ediliyor. Sistemde bir ariza olustu makina calismiyor.
bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sistemdeki arıza konusunda daha açık bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
MKS FS 150 ler konusunda eski çalıştığım yerlerde tecrübeliyim.Aşırı hız yada enkoder bozukluklarında genelde hataya geçerler.Analog olarak makasa 0-10 v luk bir voltaj çıkışı verirler.master ve slave denen iki enkoder ile bilgi girişi yapılır.
Dediğim gibi ne kadar ayrıntı o kadar bilgi.
 
sürücü hata kodu var mı
 
yanlış bilmiyorsam sanırım devrenin çalışma prensibi şu:
hat enkoderi alçıpan profili üzerinde demir yada lastik tekerleğe bağlı olarak malzemenin boyunu sayar.MKS FS 150 cihazına bağlı olan BY 106 tuş takımı ile ayarlı olduğu boya gelince Mitsubishi servo sürücünün çalışması için analog 0-10 v luk bir voltajı çıkartır ve sürücü yürüyen alçıpan profilini kesmek üzere arabayı hareket ettirir.Bu esnada alçıpan profilinin içinden geçtiği mengene hidrolik valfler yardımıyla kapatılır ve testere aşağıya inerek kesimini yapar.Kesim bittikten sonra "ben kesimi bitirdim" proxsivici de verdiği sinyali geri bildirerek mengenin açılması ve mitsubishi sürücüye geri dön park pozisyonu bul demesi gerekmektedir.Kesilen boyda hata olmaması için hat hızı ile mitsubishi sürücünün birebir senkron çalışması gerekmektedir.
Burda olası hatalar çok çeşitlidir.Çalışma sistemi bahsettiğim gibiyse ilkönce sorunun ne olduğunun bildirilmesi gereklidir.
 
cevabiniz icin tesekkur ederim sistem sizinde soylediginiz gibi calisiyor. problem hat enkoderine yapilan mekanik bir darbe sonucu makinanin calismadigi bilgisi ile basladi
sonra yeni enkoder gelene kadar aradan zaman gecti yenisi gelip takilinca ucan giyotin
ne manuel nede otomatik calismadi sistemde ayrica tayvan yapimi markasiz plc var birde
yine tayvan yapimi markasiz boy ve hiz girmek icin displey var. Bu plc ile ilgili tayvandan destek alamiyoruz ayni makinadan 7 adet var digerleri calisiyor.FS 150 ile ilgili internetten yaptigim arastirmada bu cihazin bu is icin ozel diyazn edilmis oldugunu gordum.Dokumanindan soyle bir anlam cikardim uzunluk bilgisi verirseniz cihaz kendibasina
gerekeni yapiyor;bu dogrumudur. Bilinen baska bir omron veya siemens plc kullanarak
sadece plc den FS 150 ye uzunluk bilgisi gondersem makinayi calistirabilirmiyim.
 
yeni gelen enkoderin düzgün-normal takıldığından eminmisiniz:?Besleme voltajı normal bağlandıktan sonra A ve B sinyallerinimn ters bağlanması halinde kramiyeri çalıştıran uçar makas motoru ters döner sadece.Hiç hareket almaması daha değişik bir durum.Fs 150 ye benim bildiğim kadarı ile BY 106-5 tuş takımından boy bilgisi giriliyor.Siz başka marka bir operatör panelinden boy bilgisi giriyorsunuz.Sistemde kullanılan PLC input ve outputlarını takip ederseniz sanırım sorunu çözersiniz.Burdaki PLC bizim makinalarımızda mengene sistemini açıp kapatmaya ve testerenin aşağı ve yukarı inip kalkmasını kontrol eden siviç ve hidrolik valflere kumanda ediyordu.Sanırım sizin sisteminiz daha revize edilmiş hali.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.Elimden gelen sadece bu
Riskli bir şey ama çalışan diğer makinalardan benzeri olan varsa duruş anınızda o hattın enkoderini çalışmayan hatta yada yeni gelen enkoderi normal çalışan hatta bağlayıp test edermisiniz.Arızanın kaynağına daha çabuk ulaşabilirsiniz.Sorun enkoderde mi değil mi diye.
 
encoderi denedik diger makinada calisiyor.Fs 150 ile calisan bir ucan giyotini kontrol eden ornek veya mevcut calisan makina plc programi bulabilirmiyim nasil bir lojik yazilmis anlamak icin
 
Bunu ancak diğer makinalardaki PLC programlarını çekip inceleyebilirsiniz.Size tavsiyem şu anda ancak şu olacaktır.Uçar makası hareket ettiren kramiyeri dişilden kaldırıp boşa çıkarın.(kramiyer motoru dönsün testere arabası hareket etmesin.).
Sonra MKS nin yan tarafındaki kapağını açıp tırnaklı bir bölüm var oradaki tırnağı konum değiştirip menü moduna girin.Master kısmına gelin ve arızalı diye değiştirdiğiniz enkoderi çevirerek master enkoderin sayıp saymadığını görün.Burda sorun yok ise sorununuz enkoder ve mks den değil sürücü ve plc kısmından olabilir.manuel olarak testere arabasını hareket ettirebiliyormusunuz:?yada el kes yapabiliyormusunuz:?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst