TV Ustaları Yardım

Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Elimde 37 ekran tv var besleme arıza vardı onu çözdüm ancak ekran hep karlama antande taktım sonuç alamadım+ses yok bilgisi olan arkadaşlardan yardım.
 
Bu olat tüp katından olma ihtimali bence zayıf.neticede yayın ayarlama sorunu var buda tuner devresi ile alakalı.eger hiç bi şekilde yayın ayarlayamıyorsanız.anteni taktıgın soketin oldugu tuner katı nın ayaklarındaki voltajları kontrol et.12volt varmı besleme arızası ile alakalı olan durum etkilemiş olabilir.

Iyi çalışmalar.
 
Bu ARIZANIN tüp katından olma ihtimali bence zayıf.neticede yayın ayarlama sorunu var buda tuner devresi ile alakalı.eger hiç bi şekilde yayın ayarlayamıyorsanız.anteni taktıgın soketin oldugu tuner katı nın ayaklarındaki voltajları kontrol et.12volt varmı besleme arızası ile alakalı olan durum etkilemiş olabilir.

Iyi çalışmalar.
 
tunerin ayaklarına 12 v ve band voltajları gelmeli ..kanal ları değiştirirken ölçelim farklı ayakların voltajlarını philips lerde eeprom(hafıza-ayar)entegresi de silinebiliyor yüklemen gerekebilir..
 
hiç kimse varikap voltajından bahsetmemiş Besleme çıkışındaki besleme voltajından(markalara göre değişir) 33v varikap voltajı olması gerekir.Bu yoksa hiç bir yayın alamazsın....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst