Transistorlu plc roleli plc arasındaki fark

zikomo

Üye
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
48
transistorlu plc roleli plc arasındaki fark nedir bilen arkadaslar varsa paylasırsa sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Röle çıkışlı plc'ler ile servo motor step motor gibi pals gerektiren motorları suremezsiniz. Cikis kontaklarinin gucu daha fazladir.

Transistör çıkışlı modellerle servo motor step kotor gibi pals gerektiren işlemleri yapabilirsiniz ve cikis kkntaklari daha zayıftır fazla çekilen akima dayanamazlar. Bağlantı sekilleride farklıdır mamülleri incelemeden giriş ve çıkışları bağlamayı ve enerji vermeyin.
 
Roleli modellerde kontak ile ac ve kapa yapar mekaniktir servo ve step suremessiniz fazla ac kapa gerektiren uygulamalarda omuru mekanik oldugu icin kisa olur transistorlu modellerde kontak yoktur elektronik olarak ac kapa yaparlar akima dayanma gucu zayiftir servo ve step motor surebilirsiniz mekanik bi yapisi olmadigi icin cok fazla ve cok hizli ac kapa gerektiren uygulamalarda verimli ve uzun omurlu calisir
 
cok guzel cevaplar cok tsk ederim her plc cıkısına role takmak plc koruma acısından iyimidir
gecende basıma bir sey geldi plc hmı ile kontrol ünitesi olan sistemi motor surucusunu ayarını keypete aldım ben salteri kapatmaya kalmadan plc dumanlar cıktı yandı bu konuda fikri olan arkadas varmı neden plc yandı
 
Son düzenleme:
Kullandığım plcmodeli ister röleçıkışlı ister transistör çıkışlı olsun ben bütün uygulamalarımda pals çıkışlarım hariç bütün çıkışlara röle koyarım sizede tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst