Transformatör

Tamam olur siz deneyin.
Ben siteye giriş yapamıyorum. bir sorun var ama çözemedim.
Sadece bu siteye giriş yapamıyorum. Sebebini de bilmiyorum.
1 saatte ancak bir mesaj yazabiliyorum.
Ben şimdilik yokum. Baya sinir oldum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tamam kolay gelsin :)
Tamamdır site düzelmiş.
Projenin neresinde kaldın.

İzmirlim bu proje olmayacak çünkü mıknatıs mu metali çekiyor o yüzden mil(şaft) yine ağır gibi olacak 2. Deneye geçicemEkli dosyayı görüntüle 61177
Elektrik üretirken zaten önemli olan konu mıknatısların ne kadar güçlü olduğudur. Kolay dönüyorsa az elektrik üretirsin. Zor dönüyorsa çok daha kaliteli elektrik üretirsin.
Önemli olan konu mıknatısların dönüş anında bir birine uygulamış olduğu güç ile ilgili bir konu. Mıknatıslar arasındaki sürtünme hissi ne kadar fazla ise o kadar iyi olur.
 
Transformatör, iki veya daha fazla devre arasındaki elektrik enerjisi aktarımını elektromanyetik indüksiyonla sağlayan bir sistemdir. Trafolar DC (Doğru Akım) devrelerinde değil, AC (Alternatif Akım) devrelerinde kullanılırlar. Transformatörler frekans değeri değiştirilmeden, gerilim ve akım değerlerinde istenilen değişimi gerçekleştirirler. Genellikle bir elektrik devresindeki akım ve gerilimi yükseltme ve düşürme, elektrik enerjisinin aktarımı ve dağıtımı gibi amaçlar için kullanılırlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst