TRANSFORMATÖR YAĞ ANALİZİ

tutsa

Üye
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
31
TRANSFORMATÖR YAĞ ANALİZİ
Trafolarda yalıtım ve soğutma maddesi olarak madeni yağlar kullanılır. Bu yağlar zamanla gerek trafonun aktif elemanları arasında çeşitli sebeplere dayanan deşarj sonucu ayrışma gerekse yüke bağlı ısı farklılıklarından kaynaklanan hava alışverişi sonucu kimyasal olarak bozulurlar.Yağ, ayrışan ve parçalanan katı yalıtım maddeleri ile karışarak dibe çöker ve çamurlaşır.
Hava kurutucusu(silicagel) olmayan ya da bakımı yapılmayan trafolarda genleşme kabı üzerinden havanın nemini alan yağ yalıtkanlık özelliğini kaybeder. Bu nedenlerden dolayı yağın numunesi alınarak di elektrik dayanımının(delinme geriliminin) ölçülmesi gerekir. Bunun için trafodan numune yağ alınması gerekir.
Numune yağ, cam ya da paslanmaz bir kaba konmalıdır. Bu kap mutlaka temiz ve kuru olmalıdır. Bu işlem için numune alınacak vana iyice temizlenmeli ve bir miktar yağ boşa akıtılmalıdır. Numune için en az 1,5lt yağ alınmalıdır
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst