Transfer panosu

2,5,6,7 nolu maddeleriniz için ciddi yazılım gerekli Şebeke ile senkron çalışması ve elektrik kesintisi hisettirmemesi bile bu maddelerden daha kolay.

Bu maddeler senkronizasyon sisteminin standart çalışmasında vardır. Senkronize sistemde yükü önce 2 jeneratör birlikte üzerine alır, yük durumuna göre yük az ise jeneratörün biri devreden çıkar, asıl olarak çalışması istenen daha önceden seçilmiş olan jeneratör devrede kalır, yük arttığı durumda diğer jeneratör devreye otomatik olarak girer. Yük paylaşımı iki jeneratöründe devrede olduğu anda gerçekleşir.
Yine şebeke enerjisi geldiğinde jeneratörler şebekeye senkronize olur daha sonra devreden çıkarlar yani şebekenin geldiğini anlamazsınız, buda sistemin standartında olan bir olaydır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tabi ki standarttır ama ben almanyadan alınmış iki ayrı jeneratör için konuştum demek istediğim şu ,iyi bir senkranizasyon panosuna ihtiyaç var basit bir transfer panosuna benzemez demek istedim.
 
Doğrudur sıradan bir transfer panosuyla tabii ki olmaz. Senkronizasyon sistemi gerekir.
 
Son düzenleme:
2,5,6,7. Mad icin bir yazilim yapmaniza gerek yok.
Uygun secilen bir genset controller ile iki adetle cozulebilir.
Uygun baglantilarin ardindan cihazin parametrelerini ayarlamaniz yetecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,437
Mesajlar
917,621
Kullanıcılar
450,366
Son üye
msclsglts001

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst