trafo yağı ekleme

Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür.

İzolasyonu aynı yada daha iyi olan yağı kullanmalısın.
eklenecek yağa dikkat edilmeli delinme testi yapılmalıdır ama daha iyisi tretman cihazı kullanman (yağ tasfiye cihazı) tabii bu ise yağının ne kadar azaldığına bağlı ,rezervuar tankı seviyesinin altına indiyse tretman kullanılır ,eğer tankta seviye varsa direk bidonla koyulabilir yanlız el pompası falan kullanmamak lazım trafoya direk havada basmış olursun ozaman tüm yağın tretman edilmesi gerekir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
evet bende tedaş ta çalışıyorum trafo bakımdayım yağın markası önemli değil ayrıca trafoya yağ eklediğimzde okdar özen göstermiyoruz tenekeyle yağ boşaltıyoruz sorun olmuyor saygılar
 
Cevap yazdığınız mevzu tam 4 sene önce konuşulmuş ; ayrıca transformatörün tamamlanan yağı önceki yağla aynı olmalıdır ; yoksa farklı özellikteki yağların birbirini bozması durumu meydana gelebilir ; tedaş daha dikkatli çalışsın bence :)
 
Arkadaşın biri Teiaş ali baba çiftliği demiş. Öylemi acaba bir bakalım. TEİAŞ amaç olarak üretilen elektriği kalitesini düşürmeden ve sürekliliğini devam etiren ve sonrasında bu enerjiyi tedaşa teslim eden bir kurum. Konu Trafo yağı olarak açıldığından sadece yağdan bahsedelim. Her 3 ayda bir sorun olsun yada olmasın trafo yağlarından numune alınıp teste tabi tutulur. Her marka yağ trafoya konmaz çünkü her yağın kimyasalında farklı bileşikler vardır. Öyle anlatıldığı gibi aynı özellikte farklı markalarda konmaz. Çünkü her üreticinin yağı farklıdır. Yağ değişimlerinde yeni yağda olsa katodan geçirilir. Kato yağdaki partikülleri temizler ve yağdaki küçükte olsa kalan su buharını sıfırlar yada minimuma indirmeye yarayan cihaz diyelim. Öyle yağ yeni gelmiş bir şey olmaz diye bir düşünce yoktur. Tenekeyle kovayla yağda taşınmaz. Yağın trafo içinde korunması için ayrıca koruma tertibatları vardır. Slikajel kullanılır bu slikajel hava şartlarına göre yağ genleşebileceğinden yada soğuk havalarda hacimi azalacağından trafonun alması gereken havadaki su buharını emerek trafoya girmesini engeller.Yağın soğuk tutulması yalıtımını ve yağın kİmyasalını koruyacağından trafolar sürekli soğutulur. Bu soğutmalar bile başlı başına bir sistemdir. VESSELAM
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst