trafo bağlantısı hakkında yardım

aa0012002

Üye
Katılım
17 Ağu 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba . Elimde bir pre amfi devresi var güç bağlantısı 2*12 v ac trafo ile çalısiyor baglanti 12v ac gnd 12v ac şeklinde ama benim elimde trafo yok bunu halojen trafosuna baglayabilirmiyim fazı iki koldan 12 v yazan yerlere nötr u de gnd yazan yere bağlasan olur mu .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektronik trafoların watı istenilen gücü vermeyceğinden olmaz öbür türlü yapmış olmak adına olabilir.
 
Açıkcası konuyu okudum hatta birden fazla kez okudum ama fazı gnd yi v.s. derken ne yapılmak istenildiğini anlayamadım.

Yapmak istediğinizi ve hangi malzemeleri kullanacağınızı bir şema çüzüp buraya eklerseniz olası yanlış bağlantı ve kazaların önüne geçmiş oluruz.

Kolay gelsin.
 
Simetrik çıkışlı bir trafo ile çalışan amfi var elinizde.

Simetrik trafo;
Trafo çıkışında 12v ucunun biri artı iken diğeri ayni anda eksi oluyor ve saniyede 50 kez bu uçların işaretleri birbirine zıt olacak şekilde yer değiştiriyor demektir?

Bahsettiğiniz trafo ile çalışacağını sanmıyorum.

Amfi bu simetrik beslemeyi ne amaçla kullanıyor bilmiyoruz ama muhtemel çalışsa bile bazı özellikleri olumsuz etkilenecektir. Mesela pozitif ve negatif dalga şekline sahip bir sinyal üretiyorsa, bu sinyalin pozitif yada negatif tarafını üretemeyecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,939
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst