Topraklama şeritlerinden hangisi tercih edilmeli

mehmet6006

Üye
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
58
Merhaba Arkadaşlar;
Elimizde 3 adet topraklama şeridimiz var. Galvaniz çelik şerit, galvaniz çelik örgülü şerit ve bakır örgülü iletken. Bunlardan herhangi birisiyle istenilen duzeylerde topraklamamızı yapabilir ve sıkıntı yaşamayız. Fakat benim sorum şu. Bunların birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları nelerdir. Hangi durumda hangisini kullansak maliyet ve iletkenlik açısından yarar sağlar. Bakırın bilindiği üzere iletkenliği daha fazla fakat maliyeti var fakat iletkenliği daha iyi. Hangi durumlarda bunu tercih etmeliyiz. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
linkin pek yardımı dokunmadı
 
Şartnamelerde,topraklama iletkeni olarak,gavanizli şerit ( sıcak daldırma ),bakır ve örgülü çelikten bahsedilmektedir.Bakır,herhalükarda,pahalı bir malzemedir.Galvanizli şeritlerin ise,piyasada,maalesef,500 uyduruk çeşidi bulunmaktadır.Örgülü çelik ise,çok fazla bilinmeyenve kullanılmayan bir malzemedir.Aslında,korozyon yönünden,en uygun malzeme de budur.Paratöner tesisatı bakır,diğer tesisatlar,diğer malzemelerle
yapılabilir.Favorim,daima,monotrondur.
 

Ekli dosyalar

  • monotron.rar
    31.9 KB · Görüntüleme: 25

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst