Konu sahibinin hoşgörüsüne sığınarak yakın zamanda yaşadığımız bir durumu da konu ile irtibatlı olduğu için paylaşmak istiyorum . Oturduğumuz binanının altındaki iki dükkanda komple tadilat var . Elektrik tesisatlarını falan da söküyorlar . Sökmek ne kelime , adeta yoluyorlar . Ara ara bina da elektrik gidiyor . Benim bilgim yok , binaya ait kaçak akımlı ana tmş açma yapıyormuş , yönetici kurunca tutuyormuş . En son bir akşam elektrik gitti , bekle bekle gelmiyor . Baktım yan binalarda elektrik var , ineyim elektrik dairesine bir kontrol edeyim ne var ne yok dedim . Yönetici elektrikçi çağırmış , uğraşıyorlar birşeyleri düzeltmek için . Elektrikçi akıllı ve uyanık bir genç . Hemen sigortaların alayını indirmiş binaya dair . Ona rağmen yine tmş tutmayınca bu sefer bütün nötrleri tek tek ayırarak arızayı kıstırmaya çalışıyor ama samanlıkta iğne aramak gibi . Yöneticiye abi kesin bu dükkan tesisatından bu iş oluyor , o kısma bakalım dedim . Kablo kanallarının kapaklarını açtık , oradan sayaçtan takiple dükkanlardan birinin nötrünü tesisattan ayırınca hakikaten kaçak akım lap diye tuttu . Elektrikçi dediğim gibi hakikaten uyanık . Ben bu sorunu iyice çözmeden bırakmam , dükkan sahibi gelip kendine elektrik vermeye kalkarsa sigortayı kaldırıp cihazlarını yakar dedi. Oradan hızlanıp dükkana bakmaya gittiler . Ben artık nasıl olsa sorun çözüldü diye bırakıp ayrıldım mekandan . Olaydaki ilginç ayrıntı binaya ait bütün sigortalar inikken bile kaçak akımlı tmş yi tutturamadık . Gözden kaçırdığımız bir yük mü vardı yoksa bütün mahalleye işletme topraklaması mı olduk o durumda ondan mı tmş tutmuyordu diye sonradan baya düşündüm .