Tiaportal-Reçete Problemi

Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar ekranda reçete oluşturduğumda reçetedeki data alanlarına başka herhangi bir sayfadan giriş yapamıyorum. Örneğin bir odanın sıcaklık set değerini reçeteye kaydetmek istiyorum , aynı zamanda da adam bunu başka bir sayfada hem görsün hemde set değerini değiştirebilsin istiyorum. Datayı reçeteye aldığımda diğer sayfadaki set değeri işlevsiz oluyor, plc ye yazamıyorum bilgiyi. Bu konuyu siemensle görüştüm bana reçetedeki dataları başka biyerde kullanamazsınız bu söylediğiniz reçetenin mantığına ters gibi şeyler söyledi ama ben bunu başka marka ekranlarla yapabiliyorum ve istediğim şeyin mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Aranızda bu sıkıntı ile karşılaşan oldumu ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Slm. Dolaylı yollar ile kullana bilirsin fakat birazcık uğraşman gerek.
Mesela Reçetedeki değeri Mw0 a atadın. Diğer sayfada Mw0 a yazmak istediğin değer için ise Mw2 Yi açtın açtığın mw 2. altına bir buton koyacaksın ve o butona reçete seçeneklerinden plcye gönder ve move komutlarını kullanarak mw2 yi mw 0 ayükleyip plc ye göndereceksin öyle bir uygulama yaptım bir zamanlar buton özelliklerinde clike tıkladığında reçete fonksiyon seçeneklerini göreceksin biraz kurcalaman lazım :) fakat mantık böyle :)
 
Merhaba,
Reçete sayfasında kullanıdığınız değeri Ayar sayfasından değiştirebilmek için değerin kopyasını almalısın.

Örnek Reçete içerisinde "Sıcaklık set"=MW0 olsun.
HMI Tags listesinde MW0 koyasını al. "Sıcaklık set(1)"=MW0(Adres aynı, sembol adı farklı)
Kopya Tag'i Ayar sayfasına eklemelisin. Artık reçteden bağımsız değeri izleyebilir ve değiştirebilirsin.

Fatih,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst